Falukorv sárgarépával és hagymával tálalva

Falukorv sárgarépával és hagymával

A falukorv sárgarépával és hagymával egy klasszikus magyar étel, amelyet gyakran készítenek családi ebédekre. Az étel egyszerű, de gazdag ízekkel rendelkezik, és az ízek a főzés során szépen összeérnek. A falukorv, mint húsfajta, gazdag zamatokkal bír, és a sárgarépa, valamint a hagyma gazdagítják az ételt, míg a fűszerek kellemesen átjárják az egész fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvot tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A falukorvot ne vágd túl kicsire, hogy megőrizze a sütés során a hús szaftosságát.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd karikákra.

    A sárgarépa szeleteknek hasonló méretűeknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, csak aranybarnára.

    4

    Add hozzá a falukorvot és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt nem kap.

    A falukorvot ne keverd túl gyakran, hogy szépen megpiruljon és ne veszítse el a szaftját.

    5

    Add hozzá a sárgarépát, köményt, paprikát, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Lefedve főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fűszereket az étel elkészítése végén is hozzáadhatod, hogy frissebb ízeket kapj.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, tálald a falukorvot és a zöldségeket melegen.

    A főzés közbeni pihentetés segíti az ízek összeérését, de ha frissen fogyasztod, akkor is nagyon ízletes.