A falukorvot tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.
A falukorvot ne vágd túl kicsire, hogy megőrizze a sütés során a hús szaftosságát.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd karikákra.
A sárgarépa szeleteknek hasonló méretűeknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, csak aranybarnára.
Add hozzá a falukorvot és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt nem kap.
A falukorvot ne keverd túl gyakran, hogy szépen megpiruljon és ne veszítse el a szaftját.
Add hozzá a sárgarépát, köményt, paprikát, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Lefedve főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A fűszereket az étel elkészítése végén is hozzáadhatod, hogy frissebb ízeket kapj.
Miután a zöldségek megpuhultak, tálald a falukorvot és a zöldségeket melegen.
A főzés közbeni pihentetés segíti az ízek összeérését, de ha frissen fogyasztod, akkor is nagyon ízletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.