Feijoada tálalva rizzsel és narancsszeletekkel

Feijoada

A feijoada Brazília nemzeti étele, amely az ország minden régiójában népszerű. Ez a gazdag, fekete babból és különféle húsokból készült ragu tökéletesen ötvözi a hagyományokat és az ízeket. Az ételt hagyományosan hétvégi családi összejövetelek alkalmával készítik, és mindig főtt rizzsel és narancsszeletekkel tálalják. A feijoada egyszerre laktató és ízletes, így minden alkalomra remek választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fekete bab
300 g Sertéslapocka
200 g Kolbász
150 g Füstölt szalonna
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
2 ek. Olaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Narancs
300 g Rizs (főtt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be hideg vízbe legalább 8 órán át, vagy egy éjszakán keresztül.

    Az áztatással lerövidítheted a főzési időt és könnyebben emészthetővé teheted a babot. Ha elfelejtetted beáztatni, forrald fel a babot vízben, majd hagyd állni egy órát, és utána cseréld le a vizet.

    2

    A sertéslapockát és a kolbászt vágd közepes darabokra. A szalonnát kockázd fel, a hagymát és fokhagymát aprítsd finomra.

    A hozzávalók egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyenletesen főjenek meg.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a szalonnát, amíg ropogós lesz. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd további 2-3 percig.

    A szalonna zsírjában pirítva a hagyma és a fokhagyma még ízletesebb lesz.

    4

    Tedd bele a sertéslapockát és a kolbászt, és pirítsd meg minden oldalukat, hogy enyhén barna színt kapjanak.

    A húst ne zsúfold tele a fazékban, mert akkor nem pirul meg rendesen. Inkább több részletben pirítsd.

    5

    Öntsd hozzá a beáztatott fekete babot, és add hozzá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Tegyél bele 2 babérlevelet, sózd, borsozd ízlés szerint.

    A sóval óvatosan bánj, mert a szalonna és a kolbász is sós lehet.

    6

    Főzd lassú tűzön 2-3 órán át, alkalmanként megkeverve, amíg a bab teljesen megpuhul, és a hús omlós lesz.

    A lassú főzés kulcsfontosságú a feijoada ízének kialakulásához. Ha a bab túl száraz lenne, adj hozzá még vizet.

    7

    Tálaláskor halmozd a főtt rizst tányérokra, és kanalazd rá a feijoadát. Adj mellé szeletelt narancsot frissítő köretként.

    A narancs frissessége jól kiegészíti a feijoada gazdag ízét. Kínálhatsz mellé párolt káposztát vagy farofát (pirított maniókalisztet) is.