Feijoada füstölt csirkével, tálalva

Feijoada füstölt csirkével

A Feijoada a brazil konyha legismertebb étele, amely gazdag történelemmel rendelkezik. A hagyományos Feijoada-t az afrikai rabszolgák hozták Brazíliába, akik a maradék húsokat és babot használták fel az étel készítéséhez. Ma a Feijoada Brazília szinte minden régiójában elterjedt, és minden családnak megvan a saját változata. A füstölt csirke és kolbász hozzájárul az étel gazdag ízéhez, míg a bab és a zöldségek friss, tápláló alapot adnak a receptnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
1 db Füstölt csirke
150 g Füstölt kolbász
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
2 db Babérlevél
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj
1 l Víz
1 db Chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot előző este áztasd be vízbe, hogy gyorsabban megfőjön. Másnap szűrd le és tedd félre.

    A bab áztatása elősegíti, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben, és segít az emésztésben is.

    2

    A füstölt csirkét és a füstölt kolbászt vágd fel kisebb darabokra.

    A füstölt húsok íze intenzívebbé teszi a Feijoadát, ezért fontos, hogy jó minőségű füstölt húsokat válassz.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát és a zellert kockázd fel.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek és jobban átjárják az ételt az ízek.

    4

    Egy nagy lábasban melegítsd az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, és gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Add hozzá a füstölt csirkét, kolbászt, a zöldségeket, majd öntsd fel vízzel. Hozd felforrni, és add hozzá a babérlevelet, sót és borsot.

    A babérlevél mélyíti az étel ízét, így érdemes belőle frisset használni.

    6

    Tedd hozzá a babot, és főzd az egészet közepes lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a bab és a hús megpuhul.

    Ha a főzés közben túl sűrű lenne az étel, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Amikor minden hozzávaló megpuhult, add hozzá a felaprított chili paprikát, és ízesítsd még egyszer sóval és borssal.

    A chili frissességet és egy kis pikantériát ad a Feijoadának, de ha nem szereted a csípőset, el is hagyhatod.

    8

    Tálald forrón, és fogyaszd friss kenyérrel vagy rizssel.

    A Feijoada hagyományosan rizs mellett kerül tálalásra, de friss, ropogós kenyérrel is finom.