Feijoada füstölt halakkal, tálalva friss korianderrel

Feijoada füstölt halakkal

A Feijoada egy hagyományos brazil étel, amely gazdag ízvilágával híres. Eredetileg húsos változata volt, de a füstölt halas változat könnyedebb, mégis ízletes alternatívát kínál. Az étel az emberek számára egyszerű, mégis gazdag ízélményt nyújt, és tökéletes választás egy kiadós étkezéshez. A feijoada egy olyan étel, amit szívesen fogyasztanak családi összejöveteleken és különleges alkalmakon, és a friss koriander mindig jól illik hozzá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fekete bab
200 g Füstölt hal
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld kaliforniai paprika
2 ek. Olívaolaj
2 db Babérlevél
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    Ha nincs időd beáztatni, használhatsz konzerv babot is, de az ízek frissebbek lesznek, ha friss babot használsz.

    2

    A füstölt halat vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikákat pedig csíkokra szeleteld.

    A füstölt hal különleges ízt ad az ételnek, és a legjobb, ha friss, jó minőségű füstölt halat választasz.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes, karamellizált ízt kapjon.

    4

    Add hozzá a paprikákat, majd pirítsd őket 5 percig, hogy megpuhuljanak.

    A paprikák rövid pirítása megőrzi friss ízüket és szép színüket.

    5

    Tedd bele a megfőtt babot, a füstölt halat, a babérleveleket, sót és borsot. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A bab és a füstölt hal hagyja, hogy az ízek összeérjenek, de ne főzd túl, mert a hal elveszítheti finom textúráját.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissítő íze kiválóan illik a füstölt hal és a bab gazdag ízeihez.