A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
Ha nincs időd beáztatni, használhatsz konzerv babot is, de az ízek frissebbek lesznek, ha friss babot használsz.
A füstölt halat vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikákat pedig csíkokra szeleteld.
A füstölt hal különleges ízt ad az ételnek, és a legjobb, ha friss, jó minőségű füstölt halat választasz.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes, karamellizált ízt kapjon.
Add hozzá a paprikákat, majd pirítsd őket 5 percig, hogy megpuhuljanak.
A paprikák rövid pirítása megőrzi friss ízüket és szép színüket.
Tedd bele a megfőtt babot, a füstölt halat, a babérleveleket, sót és borsot. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A bab és a füstölt hal hagyja, hogy az ízek összeérjenek, de ne főzd túl, mert a hal elveszítheti finom textúráját.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissítő íze kiválóan illik a füstölt hal és a bab gazdag ízeihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.