Feijoada füstölt kolbásszal, rizs és koriander díszítéssel

Feijoada füstölt kolbásszal

A Feijoada Brazíliában született, és az egyik legismertebb étel a brazil konyhában. Az étel gyökerei az afrikai rabszolgákhoz nyúlnak, akik a húsokat és babot egyesítették, hogy tápláló ételt készítsenek. A feijoada a gazdag, füstölt húsok, bab és zöldségek kombinációja, amely a brazil emberek számára nemcsak egy étkezést, hanem egy kulturális élményt is jelent. Az étel egy igazi ünnepi étel, amelyet családok és barátok osztanak meg.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt kolbász
300 g Fekete bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Sárga paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime
2 db Babérlevél
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Az áztatás ideje legalább 8 órát vegyen igénybe.

    Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és csökkenti a főzési időt.

    2

    A füstölt kolbászt szeleteld fel, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén megpirul.

    A kolbász pörkölése elősegíti az ízek kiszabadulását, és gazdagabbá teszi a feijoada alapját.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát is szeleteld fel, és add hozzá a serpenyőben lévő kolbászhoz. Párold meg a zöldségeket 5-7 percig.

    A zöldségeket alacsony hőmérsékleten párold, hogy megőrizzék friss ízüket.

    4

    Tedd hozzá az előzőleg beáztatott babot, a babérleveleket, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a sót és a borsot, és forrald fel.

    A babnak időre van szüksége, hogy megpuhuljon, így ne siess a főzéssel.

    5

    Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a bab teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, önts még egy kevés vizet a főzés során, hogy ne főjön el teljesen a folyadék.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel és lime levével díszítsd. Tálald rizs és egy szelet kenyér mellé.

    A lime frissessége és a koriander zöldsége segítenek enyhíteni a pörkölt gazdag ízét.