A fekete babot előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Az áztatás ideje legalább 8 órát vegyen igénybe.
Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon, és csökkenti a főzési időt.
A füstölt kolbászt szeleteld fel, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg enyhén megpirul.
A kolbász pörkölése elősegíti az ízek kiszabadulását, és gazdagabbá teszi a feijoada alapját.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát is szeleteld fel, és add hozzá a serpenyőben lévő kolbászhoz. Párold meg a zöldségeket 5-7 percig.
A zöldségeket alacsony hőmérsékleten párold, hogy megőrizzék friss ízüket.
Tedd hozzá az előzőleg beáztatott babot, a babérleveleket, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a sót és a borsot, és forrald fel.
A babnak időre van szüksége, hogy megpuhuljon, így ne siess a főzéssel.
Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a bab teljesen megpuhul.
Ha szükséges, önts még egy kevés vizet a főzés során, hogy ne főjön el teljesen a folyadék.
Tálalás előtt friss korianderrel és lime levével díszítsd. Tálald rizs és egy szelet kenyér mellé.
A lime frissessége és a koriander zöldsége segítenek enyhíteni a pörkölt gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.