Feijoada vörösbabbal tálalva, friss korianderrel

Feijoada vörösbabbal

A feijoada Brazília nemzeti ételének számít, amelyet különleges ünnepi alkalmakkor készítenek. A recept különböző füstölt húsokkal és babbal készül, ami egy gazdag, ínycsiklandó ételt eredményez. A fűszerek, mint a babérlevél és szegfűbors, különleges karaktert adnak az ételnek, miközben a koriander és lime frissítik a végső ízt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Vörösbab
200 g Füstölt kolbász
300 g Füstölt hús (pl. lapocka)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
2 db Szegfűbors
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
1 ek. Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot egy nagy edényben áztassuk be 6-8 órára vagy egy egész éjszakára.

    A babot mindig alaposan öblítsük le, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a felesleges kemikáliákat.

    2

    A füstölt kolbászt és a füstölt húst vágjuk kisebb darabokra, majd az olívaolajon kezdjük el pirítani egy nagyobb lábasban.

    A füstölt húsoknak van egy jellegzetes ízük, ami gazdagítja az ételt, így próbáljuk minél többféle füstölt húsféleséget használni.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húsokhoz. Pirítsuk őket együtt 5 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hagyma és fokhagyma kombinációja intenzív ízt ad az étel alapjának.

    4

    Ezután hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, és egy kicsit tovább pirítjuk az egészet.

    A zöldpaprika és paradicsom friss íze remekül ellensúlyozza a füstölt húsok gazdag ízét.

    5

    Adjuk hozzá a beáztatott babot, a babérlevelet, a szegfűborsot, a sót és a borsot. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje az összes hozzávalót.

    Az étel fűszerezése rendkívül fontos, a babérlevelet és szegfűborsot érdemes kiemelni, mivel ezek különleges ízeket adnak a feijoada ételnek.

    6

    Főzzük lassú tűzön 1.5-2 órán keresztül, amíg a bab megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    A hosszú főzési idő biztosítja, hogy a bab és a húsok ízei tökéletesen összeolvadjanak.

    7

    A végén friss korianderrel és lime levével díszítjük, majd tálaljuk melegen.

    A lime frissessége és a koriander illata csodálatosan kiegészíti a feijoada ízét.