Fishcake burgonyával, hal és burgonya egyesítve ínycsiklandó falatokban

Fishcake burgonyával

A fishcake burgonyával egy klasszikus étel, amely a halat és a burgonyát ötvözi egy finom, fűszeres fasírttá. A hal húsát gyakran használják, hogy ízletes és tápláló falatokat készítsenek, miközben a burgonya és a friss fűszerek kiemelik az étel természetes ízét. Ez a recept a hagyományos étel egy modern változata, amelyet sokféleképpen lehet variálni a tálaláshoz. Képzeld el, ahogy a halas fasírtok aranybarnára sülnek, és minden falatban gazdag ízvilágot kínálnak!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Halhús (pl. tőkehal vagy lazac)
2 db Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Zsemlemorzsa
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul. Ezután törd össze krémesre.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl vizes. A legjobb, ha egy kicsit még apróbb darabokban marad.

    2

    A halhúst párold meg vagy főzd, majd törd össze egy villával.

    A halat finomra apríthatod, hogy a halfasírt könnyebben formázható legyen.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, a petrezselymet finomra aprítsd, majd add hozzá a halhoz.

    A petrezselyem frissessége és az aromás fokhagyma gazdagítja az ízeket.

    4

    Add hozzá a burgonyát, a citrom levét, sót, borsot és egy kevés zsemlemorzsát. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

    A zsemlemorzsát használd fokozatosan, hogy a halfasírt könnyen formálható legyen, de ne legyen túl sűrű.

    5

    Formázz kis golyókat vagy piskótákat a halas masszából, majd forgasd meg őket a maradék zsemlemorzsában.

    A halfasírtakat érdemes egyenletesen formázni, hogy mindegyik egyforma nagyságú legyen és egyenletesen süljenek.

    6

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a halfasírtokat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.

    Ne süsd túl a halfasírtokat, hogy a belsejük megmaradjon puha és szaftos.

    7

    Tálald a fishcake-eket melegen, petrezselyemmel díszítve, és kínáld salátával vagy rizssel.

    Friss zöldsalátával, joghurttal vagy szójaszósszal tálalva még finomabb lesz.