A burgonyát hámozd meg és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul. Ezután törd össze krémesre.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl vizes. A legjobb, ha egy kicsit még apróbb darabokban marad.
A halhúst párold meg vagy főzd, majd törd össze egy villával.
A halat finomra apríthatod, hogy a halfasírt könnyebben formázható legyen.
A fokhagymát apróra vágd, a petrezselymet finomra aprítsd, majd add hozzá a halhoz.
A petrezselyem frissessége és az aromás fokhagyma gazdagítja az ízeket.
Add hozzá a burgonyát, a citrom levét, sót, borsot és egy kevés zsemlemorzsát. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.
A zsemlemorzsát használd fokozatosan, hogy a halfasírt könnyen formálható legyen, de ne legyen túl sűrű.
Formázz kis golyókat vagy piskótákat a halas masszából, majd forgasd meg őket a maradék zsemlemorzsában.
A halfasírtakat érdemes egyenletesen formázni, hogy mindegyik egyforma nagyságú legyen és egyenletesen süljenek.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a halfasírtokat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.
Ne süsd túl a halfasírtokat, hogy a belsejük megmaradjon puha és szaftos.
Tálald a fishcake-eket melegen, petrezselyemmel díszítve, és kínáld salátával vagy rizssel.
Friss zöldsalátával, joghurttal vagy szójaszósszal tálalva még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.