Fishcake csípős paprikával, frissen sült halas fasírtok ropogósra sütve

Fishcake csípős paprikával

A fishcake egy klasszikus halas étel, amelyet sokféle módon készítenek világszerte. Az ételek között szereplő csípős paprika különleges ízt ad a halas fasírtnak, miközben kiemeli a hal lágy, ízletes húsát. A fishcake csípős paprikával nemcsak gazdag ízvilágot kínál, hanem a hal és a zöldségek egészséges kombinációját is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal)
2 db Főtt burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 db Csípős paprika
1 csokor Petrezselyem
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd apróra. Ha szükséges, távolítsd el a szálkákat.

    A tőkehal vagy a pollock a legjobb választás, mert finom, lágy húsú halat ad.

    2

    A főtt burgonyát törd össze, és keverd össze a haldarabokkal egy tálban.

    A burgonya segít összetartani a halat, és krémes textúrát ad a fasírtoknak.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, a csípős paprikát vágd apróra, és add hozzá a halas-burgonyás keverékhez.

    A csípős paprika mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod be, hogy ne legyen túl erős.

    4

    Törd bele a tojást a keverékbe, és add hozzá a sót, borsot, valamint egy kis apróra vágott petrezselymet.

    A petrezselyem frissességet ad a halas keveréknek, így ne hagyd ki!

    5

    A keveréket formázz kis korongokká, majd hempergesd meg őket zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa adja meg a ropogós textúrát a fishcake-eknek, így fontos, hogy minden oldalát egyenletesen bevonjuk.

    6

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd a fishcake-eket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A halfasírtokat ne süsd túl, mert száradni fognak. A kívánt ropogós állag eléréséhez közepes lángon süsd őket.

    7

    Tálald a kész fishcake-eket friss salátával vagy tartármártással.

    A tartármártás tökéletes kiegészítője ennek az ételnek, de akár egy friss lime-lal is megbolondíthatod.