A halat tisztítsd meg és vágd apróra. Ha szükséges, távolítsd el a szálkákat.
A tőkehal vagy a pollock a legjobb választás, mert finom, lágy húsú halat ad.
A főtt burgonyát törd össze, és keverd össze a haldarabokkal egy tálban.
A burgonya segít összetartani a halat, és krémes textúrát ad a fasírtoknak.
A fokhagymát zúzd össze, a csípős paprikát vágd apróra, és add hozzá a halas-burgonyás keverékhez.
A csípős paprika mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod be, hogy ne legyen túl erős.
Törd bele a tojást a keverékbe, és add hozzá a sót, borsot, valamint egy kis apróra vágott petrezselymet.
A petrezselyem frissességet ad a halas keveréknek, így ne hagyd ki!
A keveréket formázz kis korongokká, majd hempergesd meg őket zsemlemorzsában.
A zsemlemorzsa adja meg a ropogós textúrát a fishcake-eknek, így fontos, hogy minden oldalát egyenletesen bevonjuk.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd a fishcake-eket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A halfasírtokat ne süsd túl, mert száradni fognak. A kívánt ropogós állag eléréséhez közepes lángon süsd őket.
Tálald a kész fishcake-eket friss salátával vagy tartármártással.
A tartármártás tökéletes kiegészítője ennek az ételnek, de akár egy friss lime-lal is megbolondíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.