Frittata burgonyával és hagymával, reszelt sajttal a tetején, frissen tálalva

Frittata burgonyával és hagymával

A frittata egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan reggelire vagy könnyű vacsorára készítenek. A frittata szinte bárminemű feltéttel készíthető, és a burgonya-hagyma kombinációja az egyik legnépszerűbb változat. Az étel friss, ropogós és gazdag, a sajt és a tojás tökéletesen kiegészítik a burgonya ízét. A frittata gyorsan elkészíthető, de ínycsiklandó, és minden falatja egy kis olasz ízélményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Burgonya
1 db Hagyma
6 db Tojás
2 ek. Olaj
100 g Tejföl
100 g Sajt
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A hagymát is vágd apróra.

    A burgonyát vékony szeletekre vágva gyorsabban megpuhul, és könnyebben egyenletesen átsül.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a burgonyát és a hagymát. Párold 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul és enyhén megpirul.

    Ha szeretnéd, a burgonyát előfőzheted vízben 5-6 percig, hogy gyorsabban átsüljön.

    3

    Amikor a burgonya és a hagyma megpuhult, egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejfölt, sót és borsot, majd keverd jól össze.

    A tejföl krémesebb állagot ad a frittatának, így még lágyabb és ízletesebb lesz.

    4

    A tojásos keveréket öntsd a serpenyőben lévő burgonyára és hagymára. Alacsony lángon, lassan süsd, amíg a frittata szélei meg nem szilárdulnak.

    Ha a serpenyő nem elég nagy, akkor készítheted két részletben is, hogy könnyebb legyen fordítani.

    5

    A frittata tetejére reszeld rá a sajtot, majd tedd át a serpenyőt a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon. Süsd 5-8 percig, amíg a sajt megolvad.

    Ha a serpenyő sütőálló, akkor egyből a sütőbe helyezheted. Ha nem, egy lapos fedőt használj, hogy gyorsabban átsüljön.

    6

    Miután a sajt megolvadt és a frittata szép aranybarna lett, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel.

    A frittatát frissen tálald, hogy megőrizzük a frissességét és a sajt textúráját.