A burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A hagymát is vágd apróra.
A burgonyát vékony szeletekre vágva gyorsabban megpuhul, és könnyebben egyenletesen átsül.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a burgonyát és a hagymát. Párold 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul és enyhén megpirul.
Ha szeretnéd, a burgonyát előfőzheted vízben 5-6 percig, hogy gyorsabban átsüljön.
Amikor a burgonya és a hagyma megpuhult, egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejfölt, sót és borsot, majd keverd jól össze.
A tejföl krémesebb állagot ad a frittatának, így még lágyabb és ízletesebb lesz.
A tojásos keveréket öntsd a serpenyőben lévő burgonyára és hagymára. Alacsony lángon, lassan süsd, amíg a frittata szélei meg nem szilárdulnak.
Ha a serpenyő nem elég nagy, akkor készítheted két részletben is, hogy könnyebb legyen fordítani.
A frittata tetejére reszeld rá a sajtot, majd tedd át a serpenyőt a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon. Süsd 5-8 percig, amíg a sajt megolvad.
Ha a serpenyő sütőálló, akkor egyből a sütőbe helyezheted. Ha nem, egy lapos fedőt használj, hogy gyorsabban átsüljön.
Miután a sajt megolvadt és a frittata szép aranybarna lett, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel.
A frittatát frissen tálald, hogy megőrizzük a frissességét és a sajt textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.