A paradicsomokat vágd fel kockákra, a fokhagymát apróra, a bazsalikomot pedig tépd apróra.
A friss bazsalikom adja meg a frittata különleges ízét, ezért ne hagyd ki!
Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma legyen enyhén aranybarna, hogy megadja a frittata alapízeit.
Add hozzá a felkockázott paradicsomokat a serpenyőbe, és főzd őket 3-4 percig, amíg kicsit megpuhulnak.
Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy csipet cukrot is, hogy kiemeld a paradicsom édességét.
Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sót, borsot, és keverd jól össze.
A tejszín segít, hogy a frittata puhább és krémesebb legyen.
Öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe a paradicsomra, és egy spatulával keverd el, hogy a paradicsom egyenletesen eloszoljon.
A frittata akkor lesz tökéletes, ha a tojás nem szárad ki túl gyorsan, így alacsony lángon főzd.
Főzd a frittatát alacsony lángon 5-7 percig, amíg a szélek megdermednek, de a közepe még lágy marad.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, tedd a serpenyőt a sütőbe, 180°C-on, 5-10 percre.
Szórd meg reszelt sajttal, és tálald friss bazsalikomlevelekkel.
A friss sajt és a bazsalikom különleges ízt ad a frittatának, és tökéletes kiegészítője a paradicsomnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.