Frittata paradicsommal és bazsalikommal frissen tálalva

Frittata paradicsommal és bazsalikommal

A frittata egy klasszikus olasz étel, amelyet különféle zöldségekkel, sajtokkal és húsokkal készítenek. A paradicsom és bazsalikom kombinációja egy friss, könnyed ízvilágot ad a frittatának, amely tökéletes reggeli étel vagy egy gyors ebéd lehet. A frittata gyorsan elkészíthető, gazdag és tápláló étel, amely mindenki számára ínycsiklandó választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
4 db Paradicsom
10 levél Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Tejszín
100 g Reszelt sajt (pl. mozzarella vagy parmezán)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd fel kockákra, a fokhagymát apróra, a bazsalikomot pedig tépd apróra.

    A friss bazsalikom adja meg a frittata különleges ízét, ezért ne hagyd ki!

    2

    Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma legyen enyhén aranybarna, hogy megadja a frittata alapízeit.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat a serpenyőbe, és főzd őket 3-4 percig, amíg kicsit megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy csipet cukrot is, hogy kiemeld a paradicsom édességét.

    4

    Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sót, borsot, és keverd jól össze.

    A tejszín segít, hogy a frittata puhább és krémesebb legyen.

    5

    Öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe a paradicsomra, és egy spatulával keverd el, hogy a paradicsom egyenletesen eloszoljon.

    A frittata akkor lesz tökéletes, ha a tojás nem szárad ki túl gyorsan, így alacsony lángon főzd.

    6

    Főzd a frittatát alacsony lángon 5-7 percig, amíg a szélek megdermednek, de a közepe még lágy marad.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, tedd a serpenyőt a sütőbe, 180°C-on, 5-10 percre.

    7

    Szórd meg reszelt sajttal, és tálald friss bazsalikomlevelekkel.

    A friss sajt és a bazsalikom különleges ízt ad a frittatának, és tökéletes kiegészítője a paradicsomnak.