A spárgát alaposan mosd meg, vágd le a fás részeket, majd vágd őket kisebb darabokra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a spárgát közepes lángon 5-6 percig, amíg enyhén megpuhul.
A spárga ne legyen túl puha, mert akkor elveszíti a ropogósságát. Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is adhatunk hozzá, hogy még ízesebb legyen.
Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot. Jól keverd össze.
Ha extra krémes frittatát szeretnél, adj hozzá egy evőkanál tejszínt is.
A spárgát öntsd egy tűzálló tálba vagy maradjon a serpenyőben, ha az is alkalmas a sütőbe. Öntsd rá a tojásos keveréket, és óvatosan keverd össze, hogy a spárga egyenletesen eloszoljon a tojásban.
Ha nem szereted a túlságosan átsült frittatát, akkor a tojásos keveréket egyenletesen öntsd a spárgára, hogy ne száradjon ki.
Tedd a serpenyőt vagy tálat a sütőbe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a frittata szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
A frittata akkor van kész, ha a teteje aranybarna, és a tojásos keverék már nem remeg. Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, különben túl száraz lesz.
Ha kész, vedd ki a sütőből és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald melegen, akár egy friss salátával.
Friss zöldfűszerekkel még ínycsiklandóbbá teheted, és jól illik mellé egy könnyű saláta is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.