Spárgás parmezános frittata, frissen tálalva

Frittata spárgával és parmezánnal

A frittata az olasz konyha klasszikus ételének számít, melyet tojásból és zöldségekből készítenek. Ez a recept a tavaszi spárga és a gazdag parmezán kombinációját hozza, így egy könnyű, de tápláló étkezést kínál. Kiváló választás reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Spárga
6 db Tojás
50 g Parmezán sajt
100 ml Tej
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 clove Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spárgát alaposan mosd meg, vágd le a fás részeket, majd vágd őket kisebb darabokra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a spárgát közepes lángon 5-6 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A spárga ne legyen túl puha, mert akkor elveszíti a ropogósságát. Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is adhatunk hozzá, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot. Jól keverd össze.

    Ha extra krémes frittatát szeretnél, adj hozzá egy evőkanál tejszínt is.

    3

    A spárgát öntsd egy tűzálló tálba vagy maradjon a serpenyőben, ha az is alkalmas a sütőbe. Öntsd rá a tojásos keveréket, és óvatosan keverd össze, hogy a spárga egyenletesen eloszoljon a tojásban.

    Ha nem szereted a túlságosan átsült frittatát, akkor a tojásos keveréket egyenletesen öntsd a spárgára, hogy ne száradjon ki.

    4

    Tedd a serpenyőt vagy tálat a sütőbe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a frittata szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A frittata akkor van kész, ha a teteje aranybarna, és a tojásos keverék már nem remeg. Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, különben túl száraz lesz.

    5

    Ha kész, vedd ki a sütőből és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald melegen, akár egy friss salátával.

    Friss zöldfűszerekkel még ínycsiklandóbbá teheted, és jól illik mellé egy könnyű saláta is.