BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Egy kis tĂĄlban keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, hagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s a barna cukrot.
KĂ©szĂthetsz nagyobb adagot is a fƱszerkeverĂ©kbĆl, Ă©s elteheted kĂ©sĆbbre.
Dörzsöld be alaposan a marhaszegyet a fƱszerkeverĂ©kkel, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni 30-60 percig, hogy az Ăzek beszĂvĂłdjanak.
Ne sajnĂĄld a fƱszereket, alaposan dörzsöld be a hĂșs minden oldalĂĄt.
KĂ©szĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt indirekt hĆre (kb. 110-120°C-ra melegĂtve). Helyezd a faszenet az egyik oldalra, a fĂŒstölĆfĂĄt pedig a parĂĄzsra.
Fontos, hogy a hĆmĂ©rsĂ©klet stabil legyen a fĂŒstölĂ©s sorĂĄn. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a grillben vagy fĂŒstölĆben.
Helyezd a marhaszegyet a fĂŒstölĆre vagy a grill indirekt hĆzĂłnĂĄjĂĄra, Ă©s fĂŒstöld 4-5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl. IdĆnkĂ©nt permetezz rĂĄ almaecetet, hogy ne szĂĄradjon ki.
A permetezĂ©s segĂt megĆrizni a hĂșs nedvessĂ©gĂ©t Ă©s egy szĂ©p kĂ©reg kialakulĂĄsĂĄt.
Amikor a hĂșs belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 75°C-ot, csomagold be fĂłliĂĄba vagy butcher paperbe, Ă©s folytasd a fĂŒstölĂ©st tovĂĄbbi 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.
A becsomagolĂĄs segĂt a hĂșsnak puhĂĄbbĂĄ vĂĄlni Ă©s felgyorsĂtja a folyamatot.
A marhaszegy akkor kĂ©sz, amikor a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 93-95°C-ot, Ă©s a hĂșs könnyedĂ©n ĂĄtszĂșrhatĂł egy hĂșshĆmĂ©rĆvel.
A hĂșshĆmĂ©rĆvel ellenĆrizd a hĂșs legvastagabb rĂ©szĂ©t.
Vedd le a grillrĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30-60 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.
A pihentetĂ©s alatt a hĂșs szaftosabb lesz.
Szeleteld vĂ©kony csĂkokra a hĂșs rostjĂĄval szemben, Ă©s tĂĄlald friss salĂĄtĂĄval, sĂŒlt burgonyĂĄval vagy coleslaw-val.
Ăles kĂ©ssel szeleteld, hogy ne szakadjon a hĂșs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.