Füstölt sonka tojásos nokedlivel tálalva

Füstölt sonka tojásos nokedlivel

A füstölt sonka tojásos nokedlivel egy igazi magyar klasszikus, amely generációk óta szerepel a családok asztalán. Ez az étel egyszerre laktató és ízletes, tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami magyarosat készíteni. A füstölt sonka aromája és a tojás krémes állaga tökéletesen harmonizál a puha nokedlivel, ami egy igazi házias élményt nyújt. Akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakra is ideális fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt sonka
4 db Tojás
300 g Liszt
150 ml Víz
2 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt sonkát vágd vékony csíkokra, és tedd félre.

    A sonka vastagsága befolyásolja a pirítási időt. A túl vastag sonka nehezen pirul ropogósra.

    2

    Készítsd el a nokedli tésztáját: keverd össze a lisztet, a tojást, a vizet és egy csipet sót, amíg sima, sűrű tésztát kapsz.

    A tészta akkor jó, ha lassan folyik le a kanálról. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl híg, akkor lisztet.

    3

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és nokedliszaggató segítségével szaggasd bele a tésztát. Főzd a nokedlit 2-3 percig, amíg feljön a víz felszínére. Szűrd le, majd csepegtesd le.

    Ha nincs nokedliszaggatód, használhatsz egy lyukacsos merőkanalat is.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, és pirítsd meg a füstölt sonkát 3-4 percig, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    Vigyázz, hogy a sonka ne égjen meg! Alacsonyabb hőfokon tovább pirítva egyenletesebben ropogósodik.

    5

    Add hozzá a lecsöpögtetett nokedlit a serpenyőbe, és keverd össze a sonkával.

    A nokedli lecsöpögtetése fontos, különben vizes lesz a végeredmény. Ha friss nokedlit használsz, rövidebb ideig kell pirítani.

    6

    Közben verd fel a tojásokat egy csipet sóval és borssal. Öntsd a tojásokat a sonkás nokedlire, és keverd folyamatosan, amíg a tojás megszilárdul, de még krémes marad.

    Ne főzd túl a tojást, mert száraz lesz. Akkor vedd le a tűzről, amikor még lágy, de már nem folyékony.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Kínáld az ételt friss salátával vagy savanyúsággal.

    A petrezselyem mellett snidlinggel vagy más friss zöldfűszerrel is megszórhatod.