Fűszeres bárányhúsos bao bun étel tálalva

Fűszeres bárányhúsos bao bun

A bao bun eredetileg Kínából származik, ahol párolt gőzölt tésztabatyuként szolgálják fel különféle töltelékekkel. Ez a fűszeres bárányhúsos változat a keleti hagyományokat és a mediterrán fűszerezést ötvözi. Amint a fokhagymás bárányhús serceg a köménnyel és chilivel, már az illat is jelzi: különleges étel készül. A bárány karakteres ízét a szójaszósz mélyíti, a friss uborka és újhagyma pedig frissességet hoz minden harapásba. Ez az étel tökéletes választás különleges vacsorákhoz vagy ha meglepnéd a vendégeidet valami egyedivel. Ha még inkább ki szeretnéd emelni az ízeket, tálald friss joghurtos öntettel vagy mentával megszórva – a hűsítő elemek remekül kiegyensúlyozzák a pikáns tölteléket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt (búzaliszt)
1 tk. Száraz élesztő
20 g Cukor
160 ml Langyos víz
300 g Darált bárányhús
2 tk. Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Őrölt kömény
0.5 tk. Őrölt chili
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
50 g Uborka (vékony szeletek)
1 db Újhagyma (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt és a cukrot. Add hozzá a langyos vizet, majd gyúrd sima tésztává. Takard le és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    Oszd a megkelt tésztát 8-10 egyenlő részre. Formázd ovális alakúvá, hajtsd félbe, majd sütőpapírral bélelt párolóba helyezd. Párold gőz fölött 10-12 percig, amíg a bao megpuhul.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao letapadjon a pároló aljára. Ha nincs sütőpapírod, kend ki a párolót olajjal.

    3

    Egy serpenyőben hevíts szezámolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a darált bárányhúst, szórd meg köménnyel, chilivel, és pirítsd 8-10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Végül keverd hozzá a szójaszószt, és főzd össze még 2-3 percig.

    A bárányhús helyett használhatsz darált marhahúst is. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    A párolt bao-kat óvatosan nyisd szét, töltsd meg a fűszeres bárányhúsos keverékkel, majd adj hozzá vékony uborkaszeleteket és frissen vágott újhagymát.

    A bao-kat ne töltsd túl, mert akkor nehéz lesz őket kézben tartani.

    5

    Tálald melegen. Az intenzív fűszerek és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyt teremtenek. Ha szeretnéd, kínálj mellé joghurtos fokhagymás mártást is a pikáns ízek ellensúlyozására.

    A joghurtos fokhagymás mártáshoz használhatsz görög joghurtot, fokhagymát, citromlevet, sót és borsot.