Forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a fekete teát. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a tea kiázzon.
A tea áztatási ideje befolyásolja az ízét. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.
Amíg a tea ázik, mossuk meg alaposan a narancsot, és vékonyan szeleteljük fel.
A narancsot alaposan mosd meg, mert a héját is használjuk.
Adjuk hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget a teához, majd lassú tűzön melegítsük további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a teát a fűszerekkel, mert az íze keserű lehet.
Szűrjük le a teát, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a tealeveleket.
A szűréshez használhatsz teaszűrőt vagy finom szövésű szűrőt.
Adjuk hozzá a narancsszeleteket a teához, és keverjük bele a mézet. Alaposan keverjük össze, hogy a méz feloldódjon.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Tálaljuk a teát forrón, és díszítsük egy-egy narancsszelettel a poharakban.
A narancsszeleteket előre készítsd el, hogy a tea tálalásakor ne kelljen vele bajlódni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.