Melegítsük fel a gheet egy nagy serpenyőben közepes lángon.
Ügyeljünk arra, hogy a ghee ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és pirítsuk 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
A répa sütése közben folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le.
Öntsük hozzá a tejet, és forraljuk fel. Ezután vegyük le a hőt alacsonyra, és főzzük, amíg a folyadék el nem párolog, és a répa megpuhul.
Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a halwa krémes és ízletes legyen.
Amikor a tej elpárolgott, adjuk hozzá a cukrot és a zöld kardamomot, majd keverjük jól össze.
A kardamom adja meg a Gajar ka halwa jellegzetes, aromás ízét.
Főzzük még 5-10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a halwa egy sűrű, ragadós állagot kap.
Ha szükséges, adjunk még egy kis gheet, hogy még gazdagabb ízű legyen.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a rózsa vizet és keverjük jól.
A rózsa víz frissítő ízt ad a halwának, és kiemeli a kardamomot.
Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott mandulával és pisztáciával, majd azonnal tálaljuk.
A friss, ropogós mandula és pisztácia csodálatos textúrát és ízt ad a halwának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.