Gajar ka halwa frissen tálalva, kardamommal és mandulával

Gajar ka halwa kardamommal

A Gajar ka Halwa egy indiai klasszikus, amelyet gyakran készítenek szülinapi és ünnepi alkalmakkor. Az édes, fűszeres sárgarépa, ghee és tej keverékével, valamint a rózsa víz és kardamom különleges aromájával készül. Az étel gazdag, ízes és tápláló, és gyakran tálalják friss, ropogós diófélékkel, amelyek finom textúrát adnak az ételnek. A Gajar ka Halwa története India gazdag gasztronómiai örökségében gyökerezik, és bár minden családnak megvan a saját variációja, az alapvető hozzávalók évezredek óta nem változtak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Reszelt sárgarépa
500 ml Tej
150 g Cukor
2 ek. Ghee
4 db Zöld kardamom
1 ek. Rózsa víz
2 ek. Apróra vágott mandula
2 ek. Apróra vágott pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsük fel a gheet egy nagy serpenyőben közepes lángon.

    Ügyeljünk arra, hogy a ghee ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    2

    Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és pirítsuk 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A répa sütése közben folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le.

    3

    Öntsük hozzá a tejet, és forraljuk fel. Ezután vegyük le a hőt alacsonyra, és főzzük, amíg a folyadék el nem párolog, és a répa megpuhul.

    Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a halwa krémes és ízletes legyen.

    4

    Amikor a tej elpárolgott, adjuk hozzá a cukrot és a zöld kardamomot, majd keverjük jól össze.

    A kardamom adja meg a Gajar ka halwa jellegzetes, aromás ízét.

    5

    Főzzük még 5-10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a halwa egy sűrű, ragadós állagot kap.

    Ha szükséges, adjunk még egy kis gheet, hogy még gazdagabb ízű legyen.

    6

    Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a rózsa vizet és keverjük jól.

    A rózsa víz frissítő ízt ad a halwának, és kiemeli a kardamomot.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott mandulával és pisztáciával, majd azonnal tálaljuk.

    A friss, ropogós mandula és pisztácia csodálatos textúrát és ízt ad a halwának.