Gatte burgonyával, tálalva friss korianderrel

Gatte burgonyával

A gatte egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran tálalnak különféle zöldségekkel vagy burgonyával. A besan lisztből készült tésztát különböző fűszerekkel keverik, majd hengerekké formálják és főzik. Az étel gazdag ízvilága és textúrája miatt rendkívül népszerű a vegetáriánusok körében. A burgonyás változat különleges, mivel a krémes burgonya kiegyensúlyozza a fűszeres gatte tészta ízét, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gram liszt (besan)
2 db Burgonya
100 ml Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (gyömbér)
1 ek. Fűszerkeverék (garam masala)
1 tk. Kömény
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Szójaszósz
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gram lisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a sót, borsot, köményt és garam masalát. Keverd össze a száraz hozzávalókat.

    A fűszerek és a liszt egyenletes keverése segít, hogy az ízek jól eloszoljanak a tésztában.

    2

    A joghurtot és a reszelt gyömbért add a lisztes keverékhez, majd annyi vizet adj hozzá, hogy lágy, de formázható tésztát kapj.

    A joghurt krémessé teszi a tésztát, így ne használj túl sok vizet, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    3

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és formázz belőlük kis hengereket. A hengereket egy forró serpenyőben vagy gőzölő edényben főzd meg, amíg meg nem szilárdulnak.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor túl puha lesz. Ha túl kemény a tészta, egy kis vízzel lágyíthatod.

    4

    A burgonyákat hámozd meg, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhulnak. Miután megfőttek, törd össze őket.

    A burgonyákat ne főzd túl, hogy megőrizzék textúrájukat. Kisebb darabokra törve könnyebb összekeverni őket.

    5

    A kókuszolajban pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a megfőtt burgonyát, a szójaszószt és a koriandert. Keverd jól össze.

    A fokhagyma és a szójaszósz gazdag ízt ad a burgonyának, ezért ne hagyd ki ezeket az összetevőket.

    6

    A megfőtt gatte hengereket add hozzá a burgonyás keverékhez, és jól forgasd össze.

    A gatte hengereket egyenletesen keverd el a burgonyával, hogy minden falat ízletes legyen.

    7

    Tálald a kész ételt melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres és gazdag burgonyás gatte ízét.