Ghugni chaat sárga borsóval, tálalva friss korianderlevelekkel és tamarind chutney-val

Ghugni chaat sárga borsóval

A Ghugni chaat egy indiai street food, amely különböző fűszerekkel gazdagított borsóval készül. Ez az étel különösen a bengáli és kelet-indiai konyhában népszerű. A sárga borsó gazdag fehérjében és rostban, így tökéletes választás vegetáriánus étkezésekhez. A ghugni chaat friss gyümölcsökkel és egy kis tamarind chutney-val tálalva egy igazán ínycsiklandó élményt nyújt. Ez az étel a fűszeres ételek kedvelőinek biztosan elnyeri a tetszését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sárga borsó
1 db Vöröshagyma
1 db Paradicsom
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
1 ek. Cilantro
1 tk. Kömény
1 tk. Korianderpor
0.5 tk. Chili por
1 tk. Himalájai só
1 ek. Citromlé
2 ek. Olaj
1 ek. Friss korianderlevél
1 tk. Pomegranate
2 ek. Tamarind chutney

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárga borsót alaposan öblítsd le, majd forrald fel egy fazékban 3-4 csésze vízben, és főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A sárga borsó főzését figyeld, hogy ne főjön túl, mert túl pépes lesz.

    2

    Amíg a borsó fő, a vöröshagymát, paradicsomot, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.

    A finomra vágott zöld chili és fokhagyma friss ízt ad a chaatnak, ezért érdemes apróra vágni őket.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a köményt, korianderport, chili port, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni azok ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.

    4

    Add hozzá az aprított hagymát, paradicsomot, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért a serpenyőbe, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz.

    Ha a hagyma túl gyorsan barnul, alacsonyabb hőfokon főzd tovább, hogy egyenletesen átsüljön.

    5

    Miután a borsó megfőtt, öntsd bele a serpenyőbe a fűszeres keveréket, és jól keverd össze.

    A fűszeres keverékkel való alapos összekeverés segít abban, hogy a borsó minden ízt magába szívjon.

    6

    Adj hozzá citromlevet, friss korianderlevelet és pomegranate-t, és tálalás előtt alaposan keverd el.

    A friss koriander és citromlé frissességet ad az ételnek, és a pomegranate egy kis édes-savanykás ízt csempész bele.

    7

    Tálald a ghugnit egy kis tamarind chutney-val a tetején, és friss korianderlevelekkel díszítve.

    A tamarind chutney édes-savanyú íze remekül kiegészíti a ghugni chaat gazdag fűszeres alapját.