A sárga borsót alaposan öblítsd le, majd forrald fel egy fazékban 3-4 csésze vízben, és főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.
A sárga borsó főzését figyeld, hogy ne főjön túl, mert túl pépes lesz.
Amíg a borsó fő, a vöröshagymát, paradicsomot, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.
A finomra vágott zöld chili és fokhagyma friss ízt ad a chaatnak, ezért érdemes apróra vágni őket.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a köményt, korianderport, chili port, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A fűszerek pirítása segít kiemelni azok ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.
Add hozzá az aprított hagymát, paradicsomot, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért a serpenyőbe, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Ha a hagyma túl gyorsan barnul, alacsonyabb hőfokon főzd tovább, hogy egyenletesen átsüljön.
Miután a borsó megfőtt, öntsd bele a serpenyőbe a fűszeres keveréket, és jól keverd össze.
A fűszeres keverékkel való alapos összekeverés segít abban, hogy a borsó minden ízt magába szívjon.
Adj hozzá citromlevet, friss korianderlevelet és pomegranate-t, és tálalás előtt alaposan keverd el.
A friss koriander és citromlé frissességet ad az ételnek, és a pomegranate egy kis édes-savanykás ízt csempész bele.
Tálald a ghugnit egy kis tamarind chutney-val a tetején, és friss korianderlevelekkel díszítve.
A tamarind chutney édes-savanyú íze remekül kiegészíti a ghugni chaat gazdag fűszeres alapját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.