Ghugni chaat tamarind szósszal, zöld chilivel és friss korianderrel

Ghugni chaat tamarind szósszal

A Ghugni chaat egy népszerű indiai étel, amely különféle hüvelyesekből készül. A tamarind szósszal és a zöld chilivel egy igazán friss, fűszeres ételt alkot, amely a hagyományos indiai konyha ínycsiklandó ízeit hozza el. A koriander és a chili még gazdagabbá teszi ezt az ételt, amely a helyi piacokon és utcai árusoknál gyakran elérhető. A ghugni chaat ínycsiklandó étel, amely egyszerre frissítő és fűszeres.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér borsó
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 db Zöld chili
1 ek. Friss koriander
3 ek. Tamarind szósz
1 tk. Fahéj
1 ek. Cilantro
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 ek. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér borsót főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Használhatsz nyomásfőzőt is, hogy gyorsabban elkészüljön.

    Ha nincs fehér borsó, akkor más hüvelyesek is alkalmasak, például csicseriborsó.

    2

    A vöröshagymát és a paradicsomot finomra vágd. A zöld chilivel együtt pirítsd meg olívaolajon, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A paradicsomot először kicsit pürésítheted, hogy simább szószt kapj.

    3

    Add hozzá a tamarind szószt, a fahéjat, köményt, fűszerpaprikát, cukrot és sót, és keverd jól össze.

    A tamarind szósz különleges ízt ad a chaatnak, de ha nincs, használhatsz citromot is.

    4

    Miután jól összeértek az ízek, add hozzá a főtt fehér borsót, és keverd össze, hogy az összes fűszer jól átjárja.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és a maradék zöld chilivel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és a chili fokozza az ízek intenzitását.