A fehér borsót főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Használhatsz nyomásfőzőt is, hogy gyorsabban elkészüljön.
Ha nincs fehér borsó, akkor más hüvelyesek is alkalmasak, például csicseriborsó.
A vöröshagymát és a paradicsomot finomra vágd. A zöld chilivel együtt pirítsd meg olívaolajon, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A paradicsomot először kicsit pürésítheted, hogy simább szószt kapj.
Add hozzá a tamarind szószt, a fahéjat, köményt, fűszerpaprikát, cukrot és sót, és keverd jól össze.
A tamarind szósz különleges ízt ad a chaatnak, de ha nincs, használhatsz citromot is.
Miután jól összeértek az ízek, add hozzá a főtt fehér borsót, és keverd össze, hogy az összes fűszer jól átjárja.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és a maradék zöld chilivel.
A koriander frissességet ad az ételnek, és a chili fokozza az ízek intenzitását.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.