A fehér babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
Az áztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon és könnyebben emészthető legyen.
A hagymát, fokhagymát és a zöld chilit vágd apróra, a paradicsomokat pedig kockázd fel.
A zöld chili fűszeressége változó lehet, érdemes ízlés szerint adagolni.
Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A zöld chili és fokhagyma gyorsan pirul, ügyelj, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak.
Add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a köményt és a borsot. Főzd őket, amíg a paradicsom megpuhul, és levet ereszt.
A fűszerek illatának kiemeléséhez érdemes egy-két percig pirítani őket a paradicsom hozzáadása előtt.
Add hozzá a főtt babot, majd keverd össze. Főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb állagot érj el.
Tálald a ghugnit friss korianderrel megszórva, egy szelet citrommal és egy csipetnyi sóval.
A friss koriander és a citrom adja meg a chaat étel friss és élénk ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.