Ghugni chaat zöld chilivel, indiai fűszeres bab étel friss korianderrel és citrommal tálalva

Ghugni chaat zöld chilivel

A Ghugni chaat egy népszerű indiai étel, amelyet főként Észak-Indiában készítenek. Az étel bab alapú, és jellemzően fűszeres, édes-savanyú szószban készül. A zöld chili frissítő és pikáns ízt ad az ételnek, míg a koriander és citrom további frissességet ad a tálhoz. Ez az étel igazi utcai étel, amelyet gyakran árulnak indiai piacokon. A Ghugni chaat gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
2 ek. Zöld koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon és könnyebben emészthető legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a zöld chilit vágd apróra, a paradicsomokat pedig kockázd fel.

    A zöld chili fűszeressége változó lehet, érdemes ízlés szerint adagolni.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A zöld chili és fokhagyma gyorsan pirul, ügyelj, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a köményt és a borsot. Főzd őket, amíg a paradicsom megpuhul, és levet ereszt.

    A fűszerek illatának kiemeléséhez érdemes egy-két percig pirítani őket a paradicsom hozzáadása előtt.

    5

    Add hozzá a főtt babot, majd keverd össze. Főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb állagot érj el.

    6

    Tálald a ghugnit friss korianderrel megszórva, egy szelet citrommal és egy csipetnyi sóval.

    A friss koriander és a citrom adja meg a chaat étel friss és élénk ízét.