A sárga borsót egy lábasban forró vízben főzd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg megpuhul. Ha szükséges, öntsd le a vizet.
A borsó gyorsabban megfő, ha előző nap áztatod, így kevesebb időt kell főzni.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot kockázd fel, a zöld chilit pedig finomra szeleteld.
A fokhagymát apróra vágva használd, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesedik.
Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a hagymához, hogy karamellizáltabb legyen.
Add hozzá a fokhagymát, a zöld chilit és a paradicsomot, és pirítsd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet eresszen.
A paradicsomot ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét, és ne váljon túl pépessé.
Tedd bele a főtt sárga borsót, majd add hozzá a köményt, fahéjat, turmericet (kurkuma), sót és borsot. Keverd össze, és hagyd egy-két percig főzni, hogy az ízek összeérjenek.
A kurkuma nemcsak ízesíti, hanem szép sárga színt is ad az ételnek.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot, majd főzd további 10 percig.
A ghugni egy sűrű étel, de ha inkább levesesebben szereted, adj hozzá több vizet.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és friss kenyérrel vagy rizssel fogyaszthatod.
A koriander frissessége igazán kiemeli a fűszereket, és ínycsiklandóvá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.