Ghugni sárga borsóval, friss korianderrel

Ghugni sárga borsóval

A Ghugni egy hagyományos indiai étel, amely a főzött lencséből és rizsből készült, és fűszeres szószokkal van gazdagítva. A sárga borsó és a rizs kombinációja tápláló és ízletes, és a fűszerek – mint a kömény, kurkuma és fahéj – különleges aromát adnak az ételnek. Az étel egy tipikus reggeli vagy főétel Indiában, és gyakran kenyérrel vagy rizzsel fogyasztják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sárga borsó
1 db Vöröshagyma
3 szegfű Fokhagyma
2 db Friss paradicsom
1 db Zöld chili
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 rúd Fahéj
0.5 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárga borsót egy lábasban forró vízben főzd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg megpuhul. Ha szükséges, öntsd le a vizet.

    A borsó gyorsabban megfő, ha előző nap áztatod, így kevesebb időt kell főzni.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot kockázd fel, a zöld chilit pedig finomra szeleteld.

    A fokhagymát apróra vágva használd, hogy jobban kiadja az ízét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesedik.

    Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a hagymához, hogy karamellizáltabb legyen.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a zöld chilit és a paradicsomot, és pirítsd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet eresszen.

    A paradicsomot ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét, és ne váljon túl pépessé.

    5

    Tedd bele a főtt sárga borsót, majd add hozzá a köményt, fahéjat, turmericet (kurkuma), sót és borsot. Keverd össze, és hagyd egy-két percig főzni, hogy az ízek összeérjenek.

    A kurkuma nemcsak ízesíti, hanem szép sárga színt is ad az ételnek.

    6

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot, majd főzd további 10 percig.

    A ghugni egy sűrű étel, de ha inkább levesesebben szereted, adj hozzá több vizet.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és friss kenyérrel vagy rizssel fogyaszthatod.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a fűszereket, és ínycsiklandóvá teszi az ételt.