Ghugni tojással, fűszeres zöldborsóval és tojással tálalva

Ghugni tojással

A ghugni egy népszerű indiai étel, amely zöldborsóból készül, és gazdag fűszerekkel van ízesítve. Az étel különlegessége, hogy tojással tálalják, így nemcsak tápláló, hanem gazdag ízvilágú is. A tükörtojás szaftossá teszi a zöldborsó ízét, míg a koriander frissességet ad hozzá. Ezt az ételt reggelire, vagy akár vacsorára is ideális választás lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Fűszeres só
2 ek. Friss koriander
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldborsót forró vízben főzd meg, amíg megpuhul, majd szűrd le.

    A borsó gyorsabban megpuhul, ha előzőleg egy fél órára beáztatod.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd üvegesre egy serpenyőben.

    A hagymát ne pirítsd túl erősen, hogy ne keseredjen meg, csak üvegesre.

    3

    Add hozzá a garam masalát, pirospaprikát és köményt, majd pirítsd őket egy percig.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert elveszíthetik az aromájukat.

    4

    Tedd bele a főtt zöldborsót, és jól keverd össze a fűszeres hagymás keverékkel. Főzd együtt 5 percig.

    A borsót jól keverd össze a fűszerekkel, hogy minden szem jól átvegye az ízeket.

    5

    Tálalás előtt készíts két tojást tükörtojásnak. Az elkészült tojásokat helyezd a ghugni tetejére.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája folyós maradjon és gazdagítja az ételt.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissességet ad, és szép színt is ad az ételnek.