A gigantes babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 6 órára, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.
A bab áztatása segít felgyorsítani a főzési folyamatot, és puhább állagot ad a babnak.
A kolbászt vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban, amíg szép aranybarna nem lesz.
A kolbász pirítása közben a zsír és a fűszerek kioldódnak, ami gazdag ízt ad az ételnek.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a kolbászhoz, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagymát ne hagyd túlságosan pirulni, hogy ne legyen keserű.
A paradicsomot vágd fel kisebb kockákra, és add hozzá a hagymás-kolbászos keverékhez. Keverd össze, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A friss paradicsom hozzáadása extra ízt ad, és segít gazdagítani a szószt.
Add hozzá a főtt babot, sót, borsot és oregánót, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A víz mennyiségét állíthatod, ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb vízzel is főzheted.
Miután a bab jól átjárta a szószt, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A petrezselyem frissességet ad a kész ételnek, és egy kis extra színt is ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.