Gigantes Plaki kolbásszal, gazdag fűszeres babos étel tálalva

Gigantes Plaki kolbásszal gazdagítva

A Gigantes Plaki egy tradicionális görög étel, amely a mediterrán konyha gazdag ízeire épít. Az étel alapja a gigantikus méretű bab, amelyet különböző zöldségekkel, kolbásszal és gazdag fűszerekkel főznek. A kolbászos változat különleges ízt ad az ételnek, és gazdagítja a bab szószát. A Gigantes Plaki ideális étel lehet egy családi vacsorához vagy egy különleges alkalomhoz, és könnyen elkészíthető egy hétvégi étkezésre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gigantes bab
150 g Kolbász
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Oregano
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 6 órára, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A bab áztatása segít felgyorsítani a főzési folyamatot, és puhább állagot ad a babnak.

    2

    A kolbászt vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A kolbász pirítása közben a zsír és a fűszerek kioldódnak, ami gazdag ízt ad az ételnek.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a kolbászhoz, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát ne hagyd túlságosan pirulni, hogy ne legyen keserű.

    4

    A paradicsomot vágd fel kisebb kockákra, és add hozzá a hagymás-kolbászos keverékhez. Keverd össze, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A friss paradicsom hozzáadása extra ízt ad, és segít gazdagítani a szószt.

    5

    Add hozzá a főtt babot, sót, borsot és oregánót, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A víz mennyiségét állíthatod, ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb vízzel is főzheted.

    6

    Miután a bab jól átjárta a szószt, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A petrezselyem frissességet ad a kész ételnek, és egy kis extra színt is ad.