Gilda fehér szardellával, friss zöld paprikával és olajbogyóval tálalva

Gilda fehér szardellával

A Gilda egy híres spanyol tapas étel, amelyet eredetileg a baszk konyhából származtatnak. Az étel neve a híres filmkarakterre, Gildára utal, és a szardella, a zöld paprika és az olajbogyó kombinációja adja az étel különleges ízét. A Gilda tradicionálisan egy könnyed, de ínycsiklandó étel, amely tökéletesen illik egy pohár bor mellé, vagy akár előételként is tálalható. A friss összetevők és a gyors elkészítés miatt a Gilda egy egyszerű, de gazdag ízű étel, amely minden spanyol étkezésen helyet kap.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Fehér szardella
6 db Zöld olajbogyó
1 db Zöld paprika
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Ecet
1 csipet
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér szardellákat jól öblítsd le és távolítsd el a szálkákat. A zöld olajbogyókat vágd félbe, a zöld paprikát pedig karikázd fel.

    A szardellák frissessége elengedhetetlen, hogy a legjobb ízt kapjuk, ezért ha lehet, friss halat használj.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálban keverd el az olívaolajjal, ecettel és a sóval.

    Ha a fokhagymát összezúzod, intenzívebb ízt kapsz, de ha kevésbé erőteljes fokhagymaízt szeretnél, apróra vágd.

    3

    A zöld paprikát, olajbogyókat és a szardellákat rétegezd egy tálban, majd öntsd rá az előkészített fűszeres öntetet.

    A rétegezésnél ügyelj arra, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon, hogy minden falat ízletes legyen.

    4

    Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép színt is visz a tálalásba.

    5

    Tálald frissen, akár tapasként, vagy egy kellemes aperitíf kísérőjeként.