A fehér szardellákat jól öblítsd le és távolítsd el a szálkákat. A zöld olajbogyókat vágd félbe, a zöld paprikát pedig karikázd fel.
A szardellák frissessége elengedhetetlen, hogy a legjobb ízt kapjuk, ezért ha lehet, friss halat használj.
A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálban keverd el az olívaolajjal, ecettel és a sóval.
Ha a fokhagymát összezúzod, intenzívebb ízt kapsz, de ha kevésbé erőteljes fokhagymaízt szeretnél, apróra vágd.
A zöld paprikát, olajbogyókat és a szardellákat rétegezd egy tálban, majd öntsd rá az előkészített fűszeres öntetet.
A rétegezésnél ügyelj arra, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon, hogy minden falat ízletes legyen.
Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép színt is visz a tálalásba.
Tálald frissen, akár tapasként, vagy egy kellemes aperitíf kísérőjeként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.