Frissen sült gluténmentes buci

Gluténmentes Buci

A gluténmentes péksütemények egyre népszerűbbé váltak azok számára, akik érzékenyek a gluténre vagy speciális étrendet követnek. Ez a recept egy puha, könnyű szerkezetű bucit eredményez, amely tökéletes szendvicsekhez vagy magában fogyasztva. Képzeld el, ahogy a frissen sült bucik illata betölti a konyhát, miközben kívül aranybarnára sülnek, belül pedig puha és foszlós marad. Az egyik legfontosabb lépés a megfelelő hidratáció és az útifűmaghéj használata, amely segít a tészta szerkezetének stabilizálásában. Ezzel a recepttel a gluténmentes bucik is ugyanolyan élvezetet nyújtanak, mint a hagyományos pékáruk!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Gluténmentes lisztkeverék
350 ml Langyos víz
7 g Száraz élesztő
10 g
10 g Cukor
30 ml Olívaolaj
10 g Útifűmaghéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel 10 perc alatt, valószínűleg lejárt a szavatossága.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a sót és az útifűmaghéjat, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A gluténmentes lisztkeverékek összetétele eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy több vagy kevesebb folyadékra lesz szükség. Az útifűmaghéj segít a tésztát összetartani.

    3

    Dolgozd össze a tésztát, amíg ragacsos, de egységes masszát kapsz. Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 45 percig.

    A gluténmentes tészta nem fog annyira megkelni, mint a hagyományos tészta, de a kelesztés segít a tésztát lazábbá tenni.

    4

    Enyhén olajos kézzel formázz kis bucikat, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

    A gluténmentes tészta ragacsosabb, mint a hagyományos, ezért fontos, hogy olajos kézzel dolgozz.

    5

    Hagyd még 20 percig pihenni a bucikat, miközben a sütőt előmelegíted 200°C-ra.

    A pihentetés segít a bucikat lazábbá tenni.

    6

    Süsd a bucikat 25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és belül puhák maradnak.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat. Ha a bucik túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    7

    Hagyd kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy tárold légmentesen zárható edényben.

    A gluténmentes pékáruk gyorsabban kiszáradnak, ezért fontos, hogy légmentesen tárold őket.