Gluténmentes wrap håzi készítésƱ

Gluténmentes Wrap

KĂ©pzeld el, ahogy a frissen sĂŒlt glutĂ©nmentes wrap illata betölti a konyhĂĄt, miközben Ă©pp megfordĂ­tod a serpenyƑben. A glutĂ©nmentes wrap nem csupĂĄn egy modern gasztronĂłmiai trend, hanem egy vĂĄlasz is az Ă©rzĂ©keny emĂ©sztƑrendszerrel Ă©lƑk igĂ©nyeire. Eredete ugyan nem köthetƑ konkrĂ©t földrajzi tĂ©rsĂ©ghez, mĂ©gis vilĂĄgszerte elterjedt, kĂŒlönösen az utĂłbbi Ă©vekben, amikor a glutĂ©nmentes Ă©trend nĂ©pszerƱsĂ©ge robbanĂĄsszerƱen megnƑtt. A recept titka az egyszerƱsĂ©g: csak nĂ©hĂĄny összetevƑ, mĂ©gis tökĂ©letes eredmĂ©ny. A megfelelƑ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez fontos, hogy a tĂ©sztĂĄt pihentessĂŒk, a serpenyƑt pedig kellƑen felmelegĂ­tsĂŒk, hogy a wrap ne tapadjon le. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂłan alkalmas gyors ebĂ©dekhez, piknikekhez, vagy akĂĄr uzsonnĂĄnak is, hiszen bĂĄrmilyen töltelĂ©kkel variĂĄlhatĂł – zöldsĂ©gekkel, hummusszal vagy grillezett csirkĂ©vel egyarĂĄnt kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs. A glutĂ©nmentes wrap minden falatja egy Ășj lehetƑsĂ©g: könnyƱ, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s teljes mĂ©rtĂ©kben szemĂ©lyre szabhatĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g GlutĂ©nmentes lisztkeverĂ©k
⭕ 250 ml Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes mĂ©retƱ keverƑtĂĄlban mĂ©rd ki a glutĂ©nmentes lisztkeverĂ©ket. Ha lehet, szitĂĄld ĂĄt, hogy a tĂ©szta könnyedebb legyen. Ez segĂ­ti a csomĂłmentes keverĂ©st is.

    A glutĂ©nmentes lisztek viselkedĂ©se eltĂ©r a hagyomĂĄnyos liszttƑl, ezĂ©rt fontos a pontos mĂ©rĂ©s Ă©s a megfelelƑ lisztkeverĂ©k hasznĂĄlata.

    2

    Add hozzĂĄ a sĂłt, majd keverd el alaposan, hogy egyenletesen eloszoljon a lisztben. Ez biztosĂ­tja, hogy a wrap Ă­ze kiegyensĂșlyozott legyen minden falatban.

    A sĂł egyenletes eloszlĂĄsa fontos a glutĂ©nmentes tĂ©sztĂĄknĂĄl, mert segĂ­t a textĂșra kialakĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s az Ă­z kiegyensĂșlyozĂĄsĂĄban.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a vizet Ă©s az olĂ­vaolajat. HasznĂĄlj kĂ©zi habverƑt vagy fakanalat, hogy sima, csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt kapj. Ha tĂșl sƱrƱ, aprĂĄnkĂ©nt adj mĂ©g hozzĂĄ vizet, ha tĂșl hĂ­g, kevĂ©s lisztet.

    A glutĂ©nmentes tĂ©sztĂĄk ĂĄltalĂĄban ragacsosabbak, mint a hagyomĂĄnyosak. Ne keverd tĂșl, mert kemĂ©ny lesz.

    4

    Hagyd ĂĄllni a tĂ©sztĂĄt 10 percig, hogy a liszt magĂĄba szĂ­vja a folyadĂ©kot. Ez javĂ­tja a textĂșrĂĄt Ă©s könnyebben kezelhetƑvĂ© teszi a sĂŒtĂ©snĂ©l.

    Az ĂĄllĂĄsidƑ fontos, hogy a glutĂ©nmentes liszt hidratĂĄlĂłdjon Ă©s a tĂ©szta összeĂĄlljon.

    5

    MelegĂ­ts fel egy tapadĂĄsmentes serpenyƑt közepes lĂĄngon. Ha csepp vĂ­z azonnal elpĂĄrolog rajta, akkor megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kletƱ.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, de ne Ă©gesd meg a tĂ©sztĂĄt. A közepes lĂĄng ideĂĄlis.

    6

    Egy merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt önts a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulattal oszlasd el, hogy vĂ©kony wrap formĂĄjĂș korongot kapj. Ne legyen tĂșl vastag, mert akkor nehezen hajlik Ă©s nem lesz omlĂłs.

    Ha a tĂ©szta nagyon ragad, kenj egy kevĂ©s olajat a serpenyƑbe.

    7

    SĂŒsd az egyik oldalĂĄt körĂŒlbelĂŒl 2 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra nem pirul Ă©s könnyedĂ©n elvĂĄlik a serpenyƑtƑl. EzutĂĄn fordĂ­tsd meg Ă©s sĂŒsd a mĂĄsik oldalĂĄt is 1-2 percig.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a serpenyƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©tƑl. Figyeld a wrapot, Ă©s ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄrad.

    8

    Tedd félre egy tiszta konyharuhåra, majd takard be, hogy puhåk maradjanak. A konyharuha segít megtartani a nedvességet, így a wrap nem szårad ki.

    Ha nem hasznĂĄlod fel azonnal a wrapokat, hƱtƑben tĂĄrold Ƒket lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben.