Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne forrósítsd túl, mert befolyásolhatja a tészta állagát. Ha mikróban olvasztod, figyelj, hogy ne robbanjon szét.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
Érdemes szitán átszitálni a lisztet és a sütőport, így elkerülheted a csomósodást a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a tojásokhoz adod, mert megsütheti azokat.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
Használj sütőpapírt vagy olajsprayt a gofrisütőhöz, ha biztosra akarsz menni, hogy nem ragad le a tészta.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütőtől függ. Figyeld a gofrikat, és vedd ki, amikor aranybarnák és ropogósak.
Ismételd meg a sütési folyamatot, amíg 4-5 réteg gofrit elkészítesz a tortához.
A kész gofrikat tedd rácsra, hogy ne ázzanak el.
A habtejszínt verd fel a porcukorral, amíg kemény habbá válik.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. Használj habfixálót, ha tartósabb habot szeretnél.
Rétegezd a gofrikat eperlekvárral és tejszínhabbal, hogy minden réteg egyenletes legyen.
Használhatsz más lekvárt vagy gyümölcsöt is ízlés szerint.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a torta tetejére.
Gőz fölött olvasztva biztosíthatod, hogy a csokoládé ne égjen le. Ha alacsony hőfokon olvasztod, gyakran kevergesd.
Tálalás előtt díszítsd friss eperrel, és hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a gofri megpuhuljon, és a lekvár, tejszínhab, csoki ízei jobban összeérjenek. Hűtőben tárold, ha nem fogy el azonnal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.