A lazac filét alaposan mosd meg hideg víz alatt, és töröld szárazra egy konyhai törlővel. Távolítsd el a szálkákat, ha szükséges.
A lazacot ne hagyd túl sokáig vízben, mert elveszítheti a textúráját.
Egy tálban keverd össze a sót, a cukrot, a füstölt paprikát és a fekete borsot. Alaposan keverd el, hogy minden fűszer egyenletesen eloszoljon.
A füstölt paprika adja meg az étel karakteres, enyhén füstös ízét, ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a lazac ízét.
A lazac bőrös oldalát egyenletesen kend be a fűszerkeverékkel. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalát jól beborítsa.
Ha a filé vastagabb, ügyelj arra, hogy a fűszerkeverék mindenhova elérjen, hogy a lazac íze teljes legyen.
A friss kaprot aprítsd fel, és szórd rá a fűszeres lazacra. A kapor jól passzol a lazac karakteres ízéhez.
A kapor íze intenzívebb lesz a pihenés során, ezért ne hagyd el, mert kiemeli a lazac frissességét.
Csomagold be a lazacot fóliába, és tedd be a hűtőbe legalább 12 órára, de lehetőleg 24 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél hosszabb ideig pihen a lazac a fűszerkeverékben, annál intenzívebb lesz az íze. A hűtés segít a fűszerek behatolásában.
Tálalás előtt vágd fel a lazacot vékony szeletekre, és élvezd a füstölt paprika és kapor ízét.
A lazac szeleteléséhez használj éles kést, hogy szép, vékony szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.