Grillezett lazac steak citrommal és kaporral tálalva

Grillezett lazac steak

A grillezett lazac steak az egészséges és ízletes étkezések egyik legjobb példája. A lazac az omega-3 zsírsavakban gazdag, ezért kiváló választás, ha egészségtudatos étrendet szeretnél követni. Ez a recept az egyszerűségre és a természetes ízekre helyezi a hangsúlyt, miközben a friss kapor és a citromlé harmonikus ízvilágot teremt. Ideális választás könnyű vacsorákhoz vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Lazac steak
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss citromlé
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss kapor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazac steakeket öblítsd le hideg víz alatt, majd töröld szárazra papírtörlővel. Készítsd elő a fűszeres pácot: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, aprított fokhagymát, sót, borsot és a friss kaprot.

    A lazacot mindig alaposan töröljük szárazra, hogy a pác jobban megtapadjon.

    2

    Helyezd a lazacot egy tálba, és öntsd rá a pácot. Fedd le, majd hagyd állni hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.

    A lazacot ne pácoljuk túl sokáig, mert a citromlé 'megfőzi' a halat.

    3

    Melegíts elő egy grillserpenyőt vagy grillrácsot közepes-magas hőmérsékleten. Kend be a grillt egy kevés olívaolajjal, hogy a lazac ne ragadjon le.

    A grillserpenyőnek forrónak kell lennie, mielőtt a lazacot ráhelyezzük.

    4

    Helyezd a lazac steakeket a grillre. Süsd őket oldalanként 4-5 percig, vagy amíg a hal belseje átlátszatlan lesz és könnyen szétesik villával.

    A lazacot óvatosan forgassuk meg, mert könnyen széteshet. Akkor van kész, ha a belseje már nem áttetsző.

    5

    Tálald a grillezett lazacot friss citromszeletekkel és extra kaporral díszítve. Kínálj mellé friss salátát vagy párolt zöldségeket.

    A citromlé kiemeli a lazac ízét, a kapor pedig frissességet kölcsönöz neki. A párolt zöldségek könnyű és egészséges köretként szolgálnak.