A lazac steakeket öblítsd le hideg víz alatt, majd töröld szárazra papírtörlővel. Készítsd elő a fűszeres pácot: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, aprított fokhagymát, sót, borsot és a friss kaprot.
A lazacot mindig alaposan töröljük szárazra, hogy a pác jobban megtapadjon.
Helyezd a lazacot egy tálba, és öntsd rá a pácot. Fedd le, majd hagyd állni hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.
A lazacot ne pácoljuk túl sokáig, mert a citromlé 'megfőzi' a halat.
Melegíts elő egy grillserpenyőt vagy grillrácsot közepes-magas hőmérsékleten. Kend be a grillt egy kevés olívaolajjal, hogy a lazac ne ragadjon le.
A grillserpenyőnek forrónak kell lennie, mielőtt a lazacot ráhelyezzük.
Helyezd a lazac steakeket a grillre. Süsd őket oldalanként 4-5 percig, vagy amíg a hal belseje átlátszatlan lesz és könnyen szétesik villával.
A lazacot óvatosan forgassuk meg, mert könnyen széteshet. Akkor van kész, ha a belseje már nem áttetsző.
Tálald a grillezett lazacot friss citromszeletekkel és extra kaporral díszítve. Kínálj mellé friss salátát vagy párolt zöldségeket.
A citromlé kiemeli a lazac ízét, a kapor pedig frissességet kölcsönöz neki. A párolt zöldségek könnyű és egészséges köretként szolgálnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.