Grillezett oldalas tálalva friss körettel

Grillezett oldalas

A grillezett oldalas egy klasszikus barbecue étel, amely világszerte népszerű. Az oldalas pácolása és lassú sütése biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos maradjon, miközben a fűszerek és a barbecue szósz tökéletesen karamellizálódnak rajta. Az oldalas grillezése különösen népszerű az amerikai és dél-amerikai konyhában, de világszerte számos változatban elkészítik. Egy jól elkészített grillezett oldalas ropogós kérget kap, belül pedig puha és szaftos marad. A tökéletes grillezett oldalas titka a megfelelő pác és a lassú, közepes hőfokon való sütés, amely segíti a hús ízének kiteljesedését. Ez az étel tökéletes választás családi grillpartikhoz és nyári összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertés oldalas
4 gerezd Fokhagyma (zúzva)
50 ml Méz
30 ml Mustár
100 ml Barbecue szósz
50 ml Szójaszósz
30 ml Olívaolaj
2 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Oregánó
0.5 tk. Chili pehely (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, szójaszószt, mézet, mustárt, barbecue szószt, zúzott fokhagymát és a fűszereket.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire édes oldalast szeretnél.

    2

    Helyezd az oldalast egy nagyobb edénybe vagy zacskóba, és dörzsöld be alaposan a pác keverékével.

    A zacskó használata praktikusabb lehet, mert egyenletesebben bevonja a húst a páccal.

    3

    Fedd le az edényt vagy zárd le a zacskót, és hagyd a hűtőben pácolódni legalább 4 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb és omlósabb lesz. Ha van rá idő, hagyd 24 órán át pácolódni.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre, és kend meg egy kevés olajjal, hogy az oldalas ne ragadjon le.

    Ha nincs ecseted, egy papírtörlővel is felviheted az olajat a grillrácsra.

    5

    Helyezd az oldalast a grillre, és süsd 10-15 percig minden oldalán, közben időnként megkenheted extra barbecue szósszal a még intenzívebb ízért.

    Figyelj oda, hogy az oldalas ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot, vagy helyezd a grill kevésbé forró részére.

    6

    Ha az oldalas kellően átsült és karamellizálódott, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 5 percig.

    A pihentetés segít, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon a húsban, így szaftosabb lesz.

    7

    Szeleteld fel az oldalast egy késsel, majd tálald frissen egy finom körettel, például sült krumplival vagy friss salátával.

    A húst a csontok mentén érdemes szeletelni, így könnyebb lesz fogyasztani.