Egy tálba szitáld bele a lisztet, keverd hozzá a sót, majd fokozatosan add hozzá a vizet, miközben kézzel vagy dagasztógéppel gyúrod. Addig gyúrd, míg sima és rugalmas tésztát kapsz. Takarva pihentesd 30 percig. Tipp: ha túl száraz a tészta, kevés vízzel korrigálj.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de puha és rugalmas. Használj szobahőmérsékletű vizet a gyúráshoz.
Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, őrölt borsot és köményt. Adj hozzá 80 ml hideg vizet, hogy a töltelék szaftos legyen. Jól dolgozd össze. Tipp: a víz biztosítja a khinkali belsejében a leveses állagot.
A hagymát nagyon apróra vágd, vagy reszeld le, hogy ne legyenek benne nagy darabok. A fokhagymát is reszelheted vagy zúzhatod.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra. Vágj ki belőle 10-12 cm átmérőjű köröket. Tipp: használj nagyobb poharat vagy tálat sablonként.
A tésztát vékonyra kell nyújtani, de ne legyen túl vékony, mert akkor elszakad. A kiszaggatott köröket takard le, hogy ne száradjanak ki.
Helyezz minden kör közepére 1 evőkanál húsos tölteléket. Emeld fel a széleket, és csípd körbe a tésztát úgy, hogy csavarós formát kapj a tetején. Győződj meg róla, hogy jól záródik, különben főzés közben kifolyik a szaft.
A redőzésnél figyelj, hogy egyenletesek legyenek a redők. A tetejét alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne tudjon kijönni. A töltelék ne legyen túl sok, különben nem lehet szépen lezárni.
Forralj nagy lábasban sós vizet. Óvatosan engedd bele a khinkalikat, és főzd őket kb. 12 percig, amíg a tészta teljesen átfő, és a belsejük átsül. Tipp: ne zsúfold túl a lábast, mert akkor összeragadnak.
A vizet forrásban kell tartani. Ha a khinkalik feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzd őket. Ha túl sok khinkalit teszel a lábasba, a víz lehűlhet, és a batyuk összeragadhatnak.
Szedd ki a khinkalikat szűrőkanállal, és azonnal tálald frissen őrölt fekete borssal megszórva. Tipp: kézzel fogyaszd, és a csavart tetejét hagyd a tányéron – ez a hagyomány része.
A khinkalit forrón tálald, mert akkor a legfinomabb. A tetejét fogd meg, harapj bele az oldalába, és szívdd ki a szaftot, majd edd meg a húst és a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.