Gudeg főtt tojással, indonéz étel friss zöldségekkel

Gudeg főtt tojással

A Gudeg egy tradicionális indonéz étel, amely gyakran húsokkal, például csirkével és tojással készül. Eredetileg Yogyakarta városából származik, és az idők folyamán az indonéz konyha szerves részévé vált. A főtt tojás és a szójaszósz adja az étel különleges ízét, miközben a rizsliszt segít a szósz sűrűsítésében. Az ételt hagyományosan ünnepi alkalmakkor készítik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt csirkehús
200 g Cukkini
4 db Főtt tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Fűszeres szójaszósz
100 g Rizsliszt
1 ek. Olaj
2 ek. Cukor
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csirkehúst kockázd fel és tedd félre.

    A hús legyen friss és ne legyen túl száraz, hogy a kész étel szaftos maradjon.

    2

    A cukkinit vágd fel kis kockákra, és készíts elő minden más hozzávalót, hogy gyorsabban haladhass a főzéssel.

    A cukkini gyorsan megfő, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a friss roppanós állagát.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg őket üvegesre.

    A hagyma pirítása kiemeli az ízeket, így a főzés során az étel gazdagabb lesz.

    4

    Add hozzá a cukkinit a hagymához, és keverd össze. Ezután öntsd hozzá a fűszeres szójaszószt, cukrot és egy csipet sót, majd hagyd főni 5-7 percig.

    A szójaszósz és a cukor édes-sós ízkombinációja különleges zamatot ad az ételnek.

    5

    A rizslisztet egy kis vízzel keverd el, majd öntsd a serpenyőbe, hogy sűrűsödjön a szósz. Főzd további 5 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet vagy szójaszószt.

    6

    Tálalás előtt helyezd rá a főtt tojásokat, és tálald az ételt melegen.

    A főtt tojásokat ha előre felvágod, akkor szépen eloszthatod az ételben, így jobban átjárja a szósz.