Gyoza tojással, finom, friss tésztába töltve, aranybarna ropogósra sütve

Gyoza tojással

A gyoza, vagyis japán sült táska, egy olyan étel, amely a japán konyha egyik legismertebb fogása. A tölteléke változatos lehet, de a tojás hozzáadásával egy különleges, gazdag ízt érhetünk el. A gyoza tökéletes étkezés snackként vagy főételként is. Japán éttermekben és utcai árusoknál is megtalálható, és az étel minden falatja egy új élményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Darálthús (sertés vagy csirke)
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 g Káposzta
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1 db Tojás
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldhagymát, fokhagymát és káposztát apróra vágd fel. A káposztát egy kicsit sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a levét kiengedje. Ezután nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.

    A káposzta levének eltávolítása segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl vizes, és a gyoza tészta ne ázzon el.

    2

    Egy tálban keverd össze a darálthúst, az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát, káposztát, szójaszószt, szezámolajat, borsot és a felvert tojást. Alaposan dolgozd össze, hogy a töltelék homogén legyen.

    Ha a töltelék túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    3

    A gyoza tésztát egyesével töltsd meg a kész húsos töltelékkel, majd a tésztát hajtsd félbe, és az oldalait finoman nyomd össze, hogy biztosan záródjon.

    A gyoza zárásához használhatsz egy kis vizet a tészta szélén, hogy könnyebben összetapadjon.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd tedd bele a gyozákat. Pirítsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.

    A gyozák pirítása segít, hogy ropogósak legyenek, mielőtt párolni kezdjük őket.

    5

    Miután megpirultak, önts hozzá egy kevés vizet, és takard le a serpenyőt. Párold őket 5-7 percig, amíg a tészta átfő és a hús teljesen megpuhul.

    A párolás során a víz gőze segíti, hogy a tészta puha maradjon, miközben a töltelék megfő.

    6

    A kész gyozákat tálald forrón, és ha szeretnéd, tálalás előtt egy kis extra szójaszósszal locsold meg.