Haggis gnocchi, egy ínycsiklandó étel krémes tejszínes szósszal és friss rozmaringgal tálalva

Haggis gnocchival

A haggis egy tradicionális skót étel, amelyet főleg belsőségekből készítenek. Az ételt gyakran tálalják krémes gnocchival és más helyi köretekkel. A haggis és gnocchi kombinációja remek ízharmóniát kínál, és különösen hideg hónapokban kiváló választás lehet. A tejszínes szósszal pedig egy gazdag és selymes ízélményt adunk az ételhez, amely tökéletesen kiegészíti a haggis ízeit.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Haggis
400 g Gnocchi
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
1 ek. Szójaszósz
1 ág Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gnocchit forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig, amíg feljön a víz felszínére, majd szűrjük le és tartsuk melegen.

    A gnocchi akkor van kész, amikor a víz felszínére emelkedik. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert széteshet.

    2

    A haggist egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg egy evőkanál olívaolajon, amíg minden oldala enyhén ropogós lesz.

    A haggis gyorsan pirul, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt vágjuk fel kis darabokra.

    3

    Egy másik serpenyőben olvasszunk fel vajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és friss rozmaringot, majd pirítsuk 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ha túl magas hőmérsékleten pirítjuk, így figyeljünk a lángra.

    4

    Adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, majd alacsony hőmérsékleten főzzük a szószt 3-4 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis víz vagy alaplé hozzáadásával hígíthatjuk a szószt.

    5

    A kész gnocchit és haggist keverjük össze a tejszínes szósszal, majd tálaljuk az ételt melegen.

    A szósszal való összekeveréskor ügyeljünk arra, hogy a gnocchi és a haggis jól bevonódjon a krémes szószban.