Haggis gnocchi, egy 铆nycsikland贸 茅tel kr茅mes tejsz铆nes sz贸sszal 茅s friss rozmaringgal t谩lalva

Haggis gnocchival

A haggis egy tradicion谩lis sk贸t 茅tel, amelyet f艖leg bels艖s茅gekb艖l k茅sz铆tenek. Az 茅telt gyakran t谩lalj谩k kr茅mes gnocchival 茅s m谩s helyi k枚retekkel. A haggis 茅s gnocchi kombin谩ci贸ja remek 铆zharm贸ni谩t k铆n谩l, 茅s k眉l枚n枚sen hideg h贸napokban kiv谩l贸 v谩laszt谩s lehet. A tejsz铆nes sz贸sszal pedig egy gazdag 茅s selymes 铆z茅lm茅nyt adunk az 茅telhez, amely t枚k茅letesen kieg茅sz铆ti a haggis 铆zeit.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
250 g Haggis
400 g Gnocchi
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejsz铆n
1 ek. Sz贸jasz贸sz
1 谩g Friss rozmaring
1 csipet S贸
1 csipet Bors
1 ek. Ol铆vaolaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A gnocchit forr谩sban l茅v艖 s贸s v铆zben f艖zz眉k 2-3 percig, am铆g felj枚n a v铆z felsz铆n茅re, majd sz疟rj眉k le 茅s tartsuk melegen.

    A gnocchi akkor van k茅sz, amikor a v铆z felsz铆n茅re emelkedik. 脺gyelj眉nk arra, hogy ne f艖zz眉k t煤l, mert sz茅teshet.

    2

    A haggist egy serpeny艖ben, k枚zepes l谩ngon pir铆tsuk meg egy ev艖kan谩l ol铆vaolajon, am铆g minden oldala enyh茅n ropog贸s lesz.

    A haggis gyorsan pirul, figyelj眉nk arra, hogy ne 茅gjen meg. T谩lal谩s el艖tt v谩gjuk fel kis darabokra.

    3

    Egy m谩sik serpeny艖ben olvasszunk fel vajat, adjuk hozz谩 az apr贸ra v谩gott fokhagym谩t 茅s friss rozmaringot, majd pir铆tsuk 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan meg茅ghet, ha t煤l magas h艖m茅rs茅kleten pir铆tjuk, 铆gy figyelj眉nk a l谩ngra.

    4

    Adjuk hozz谩 a tejsz铆nt, s贸t 茅s borsot, majd alacsony h艖m茅rs茅kleten f艖zz眉k a sz贸szt 3-4 percig, am铆g kiss茅 bes疟r疟s枚dik.

    Ha t煤l s疟r疟 lenne, egy kis v铆z vagy alapl茅 hozz谩ad谩s谩val h铆g铆thatjuk a sz贸szt.

    5

    A k茅sz gnocchit 茅s haggist keverj眉k 枚ssze a tejsz铆nes sz贸sszal, majd t谩laljuk az 茅telt melegen.

    A sz贸sszal val贸 枚sszekever茅skor 眉gyelj眉nk arra, hogy a gnocchi 茅s a haggis j贸l bevon贸djon a kr茅mes sz贸szban.