A gnocchit forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig, amíg feljön a víz felszínére, majd szűrjük le és tartsuk melegen.
A gnocchi akkor van kész, amikor a víz felszínére emelkedik. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert széteshet.
A haggist egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg egy evőkanál olívaolajon, amíg minden oldala enyhén ropogós lesz.
A haggis gyorsan pirul, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt vágjuk fel kis darabokra.
Egy másik serpenyőben olvasszunk fel vajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és friss rozmaringot, majd pirítsuk 1-2 percig.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ha túl magas hőmérsékleten pirítjuk, így figyeljünk a lángra.
Adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot, majd alacsony hőmérsékleten főzzük a szószt 3-4 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne, egy kis víz vagy alaplé hozzáadásával hígíthatjuk a szószt.
A kész gnocchit és haggist keverjük össze a tejszínes szósszal, majd tálaljuk az ételt melegen.
A szósszal való összekeveréskor ügyeljünk arra, hogy a gnocchi és a haggis jól bevonódjon a krémes szószban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.