Haggis vadhússal, tálalva krumplipürével és párolt zöldségekkel

Haggis vadhússal

A haggis Skócia egyik legismertebb nemzeti étele, amely eredetileg belsőségekből készült, fűszerekkel és zabpehellyel. Ez a verzió azonban modern módon közelít a hagyományhoz, hiszen darált őzhúst használunk hozzá, ami mély, földes ízvilágot ad az ételnek. A vadhús tökéletesen illik a zabpehelyhez és a karakteres fűszerekhez, mint a majoránna és kakukkfű. Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik szeretik az erdei vad ízeit és szívesen kipróbálnának egy különleges, mégis könnyen elkészíthető skót inspirációjú fogást. Ünnepi alkalmakkor vagy hűvös estéken különösen jól esik egy tál forró haggis vadhússal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Őzhús darálva
100 g Zabpehely
1 db Vöröshagyma
200 ml Marha- vagy vadalaplé
2 ek. Zsír vagy vaj
1 tk. Fekete bors
1 tk.
1 tk. Majoránna
1 tk. Kakukkfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben a zsíron vagy vajon üvegesre pároljuk.

    Alacsony lángon dolgozzunk, hogy a hagyma ne piruljon meg túlságosan, inkább karamellizálódjon.

    2

    Hozzáadjuk a darált őzhúst, és 5-6 percig pirítjuk, amíg színe változik és kiengedi az aromáit.

    Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.

    3

    Ezután hozzákeverjük a zabpelyhet, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel, és jól elkeverjük.

    A zabpehely segít megkötni a nedvességet és sűríti a haggist.

    4

    Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt alacsony lángon főzzük 15–20 percig, amíg az alaplé elfő és az állaga tömör lesz.

    Ha túl száraznak tűnik, kis adagokban adhatunk még hozzá alaplevet.

    5

    Ha elkészült, 5 percet pihentetjük, majd tálaljuk például krumplipürével és párolt káposztával.

    Tálalás előtt ízlés szerint frissen őrölt borssal szórhatjuk meg.