A hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben a zsíron vagy vajon üvegesre pároljuk.
Alacsony lángon dolgozzunk, hogy a hagyma ne piruljon meg túlságosan, inkább karamellizálódjon.
Hozzáadjuk a darált őzhúst, és 5-6 percig pirítjuk, amíg színe változik és kiengedi az aromáit.
Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.
Ezután hozzákeverjük a zabpelyhet, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel, és jól elkeverjük.
A zabpehely segít megkötni a nedvességet és sűríti a haggist.
Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt alacsony lángon főzzük 15–20 percig, amíg az alaplé elfő és az állaga tömör lesz.
Ha túl száraznak tűnik, kis adagokban adhatunk még hozzá alaplevet.
Ha elkészült, 5 percet pihentetjük, majd tálaljuk például krumplipürével és párolt káposztával.
Tálalás előtt ízlés szerint frissen őrölt borssal szórhatjuk meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.