A búzadarát és a hüvelyeseket alaposan megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
A hüvelyeseket előző nap áztathatjuk, hogy gyorsabban megpuhuljanak.
A hagymát egy nagy lábosban olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd 5 percig pirítjuk.
A fokhagyma és gyömbér pirítása felerősíti az ízeket. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
A fűszerkeveréket (garam masala, kurkuma) hozzáadjuk a pirított hagymához, majd 2-3 percig pirítjuk őket együtt.
A fűszerek pirítása elengedhetetlen, hogy teljesen átjárják az ételt.
A búzadara és a hüvelyesek keverékét hozzáadjuk a fűszeres hagymához, majd annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön főzzük, amíg minden összetevő megpuhul és összeolvad.
A főzés közben adjunk hozzá vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű, de ne is híg.
Amikor minden megpuhult, a levest botmixerrel összeturmixoljuk, hogy egy sűrű, krémes állagot kapjunk.
A turmixolás segít a hüvelyesek és a búzadara egyesítésében, hogy a haleem igazán sima és krémes legyen.
A kész haleemet tálaljuk, friss korianderrel, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük. Tálalás előtt egy kevés olívaolajat is csurgathatunk a tetejére.
A koriander és citrom frissítő íze kiemeli az étel gazdag ízét, így ne sajnáld őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.