Haleem vegetáriánus változat joghurtos fokhagymás öntettel és pirított kenyérrel tálalva

Haleem vegetáriánus változat

A Haleem vegetáriánus változata azok számára készült, akik nem fogyasztanak húst, de szeretnék élvezni ezt az ínycsiklandó török ételt. A gazdag ízek és a hosszú főzési idő teszi különlegessé ezt az ételt, amely a hüvelyesek, búzadara és friss fűszerek tökéletes kombinációját kínálja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Búzadara
100 g Hüvelyesek (pl. vörös lencse, csicseriborsó)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 tk. Fűszerkeverék (pl. garam masala, kurkuma)
3 ek. Olívaolaj
2 ág Cilantro (friss koriander)
1 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzadarát és a hüvelyeseket alaposan megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

    A hüvelyeseket előző nap áztathatjuk, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    2

    A hagymát egy nagy lábosban olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd 5 percig pirítjuk.

    A fokhagyma és gyömbér pirítása felerősíti az ízeket. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    3

    A fűszerkeveréket (garam masala, kurkuma) hozzáadjuk a pirított hagymához, majd 2-3 percig pirítjuk őket együtt.

    A fűszerek pirítása elengedhetetlen, hogy teljesen átjárják az ételt.

    4

    A búzadara és a hüvelyesek keverékét hozzáadjuk a fűszeres hagymához, majd annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön főzzük, amíg minden összetevő megpuhul és összeolvad.

    A főzés közben adjunk hozzá vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű, de ne is híg.

    5

    Amikor minden megpuhult, a levest botmixerrel összeturmixoljuk, hogy egy sűrű, krémes állagot kapjunk.

    A turmixolás segít a hüvelyesek és a búzadara egyesítésében, hogy a haleem igazán sima és krémes legyen.

    6

    A kész haleemet tálaljuk, friss korianderrel, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük. Tálalás előtt egy kevés olívaolajat is csurgathatunk a tetejére.

    A koriander és citrom frissítő íze kiemeli az étel gazdag ízét, így ne sajnáld őket.