A húst (bárány vagy csirke) felkockázom, majd egy nagy lábasban felhevített olívaolajon megpirítom. A hús ne legyen túl zsírós, mivel a pörkölés során felszabaduló zsiradék elegendő lesz.
A hús pirításánál ügyelj arra, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, mert így nem fog megfelelően pirulni, hanem inkább főni fog.
A hagymát finomra vágom és hozzáadom a húshoz. Közepes lángon kevergetem, míg a hagyma üvegesedni nem kezd. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, majd ezt is hozzáadom.
A hagymát ne pirítsd meg teljesen barnára, mert az keserű ízt adhat a kész ételnek.
A paradicsomokat hámozd meg, majd kockázd fel, és add hozzá a húshoz. A zöldbabokat is vágd apróra, és ezt is hozzáadom.
A paradicsomokat könnyen hámozhatod úgy, hogy egy x-et vágsz a héjukra, majd forró vízbe teszed őket egy pillanatra.
Ezután öntsd fel vízzel (kb. 1.5 liter), és forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt és hagyd főzni 30 percig, hogy a hús megpuhuljon.
Ha több ízt szeretnél, használhatsz alaplevet víz helyett.
Add hozzá a bulgurt, lencsét és a fűszerkeveréket. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyjuk főzni, amíg a bulgur és lencse is megpuhul.
A bulgur gyorsan megpuhul, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert akkor túl sűrű lesz.
Miután minden hozzávaló megpuhult, használj botmixert, hogy az étel állaga krémes legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
Ha nem szereted a teljesen sima állagot, csak félig pürésítsd, hogy legyenek benne darabkák.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és fogyaszd forrón. Ideális köretként is, de önálló ételnek is tökéletes.
A koriander friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, helyette petrezselyem is használható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.