Handvo sajttal, fűszeres rizses keverék

Handvo sajttal

A Handvo egy hagyományos indiai étel, amely főként rizsből és babból készül. A recept eredetileg Gujaráti államból származik, és az étel különlegessége, hogy a rizs és a bab keveréke különleges fűszerekkel és friss zöldségekkel van ízesítve. A sajttal gazdagított változat még krémesebbé teszi, és egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez. A fűszerek, mint a curry levelek és a mustármagok kiemelik az étel aromáját, míg a koriander frissessége tökéletesen illik hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
100 g Többi bab (pl. mung bab)
150 ml Joghurt
100 g Sajt (reszelt)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Zöld chili
200 ml Kókusztej
50 g Tökmag
1 csokor Koriander levelek
1 ág Curry levelek
1 tk. Mustármag
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a babot külön-külön áztasd be 3-4 órára. Ezután öblítsd le őket alaposan.

    Ha előző nap beáztatod a rizst és a babot, sokkal könnyebben megfőnek, és puhábbá válnak.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd apróra vágd. A zöld chilit is vágd apróra.

    A zöld chili friss és enyhén csípős ízt ad az ételnek, de ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chilit is használhatsz.

    3

    A rizst és babot egy tálban keverd össze a joghurttal, kókusztejjel, sóval, borssal és a reszelt sajttal.

    A joghurt segít lágyabbá tenni az ételt, míg a sajt krémes textúrát biztosít.

    4

    A keveréket öntsd egy olajjal kikent sütőformába. Egyenletesen oszlasd el, hogy a keverék jól süljön meg.

    Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá még egy kis kókusztejet vagy joghurtot, hogy könnyebben teríthető legyen.

    5

    A tökmagot és a koriander leveleket tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A tökmag pörkölése gazdagítja az ízeket, és ropogós textúrát ad az ételnek.

    6

    A serpenyőben melegítsd fel az olajat, és add hozzá a curry leveleket és mustármagot. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg a mustármagok megpattannak.

    A curry levelek és mustármagok fokozzák az étel aromáját, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    7

    Öntsd a fűszeres olajat a rizses keverékre, majd tedd a formát a 180°C-ra előmelegített sütőbe és süsd 25-30 percig.

    A sütés végén érdemes ellenőrizni, hogy az étel a tetején aranybarna és ropogós legyen.

    8

    Miután elkészült, vágd szeletekre, és tálald friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiemeli az étel gazdag ízvilágát, és szép színt ad neki.