A marhahúst tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal, valamint a választott fűszerekkel (majoránna, kakukkfű, rozmaring). Hagyjuk pihenni, amíg a zöldségeket előkészítjük.
A hús fűszerezése előtt érdemes egy kicsit megklopfolni, hogy a fűszerek jobban átjárják.
A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát zúzd össze.
A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek a sütőben.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a marhahúst minden oldalról, hogy szép aranybarna kérget kapjon.
A hús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát, így ne pirítsd túl sokáig.
A hússal együtt a zöldségeket is tedd a serpenyőbe, és pirítsd őket pár percig.
A zöldségek gyors pirítása után egy kis borral vagy alaplével nyújthatod a pörköltet.
Öntsd a borral és a zöldség alaplével le a serpenyő tartalmát. Fedő alatt süsd a húst 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.
A hús lassú sütése segíti, hogy a fűszerek és a zöldségek ízei teljesen összeérjenek.
Tálald a sült marhahúst a zöldségekkel együtt, és friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad a tálalásnak, és kiválóan illik a marhahús gazdag ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.