Hornado de res, sült marhahús zöldségekkel és korianderrel

Hornado de res (sült marhahús zöldségekkel)

A Hornado de Res egy tradicionális latin-amerikai étel, amely a sült marhahús és a zöldségek egyesítésére épít. Eredetileg Dél-Amerikában, különösen Ecuadorban és Kolumbiában népszerű, de világszerte ismertté vált, mivel könnyen elkészíthető és gazdag ízvilágú. A fehér borral és fűszerekkel készült hús egy igazán különleges étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (lapocka vagy hátszín)
2 db Sárgarépa
2 szál Zeller
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Fűszerek (majoránna, kakukkfű, rozmaring)
1 csokor Friss koriander
100 ml Fehér bor
250 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal, valamint a választott fűszerekkel (majoránna, kakukkfű, rozmaring). Hagyjuk pihenni, amíg a zöldségeket előkészítjük.

    A hús fűszerezése előtt érdemes egy kicsit megklopfolni, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát zúzd össze.

    A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek a sütőben.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a marhahúst minden oldalról, hogy szép aranybarna kérget kapjon.

    A hús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát, így ne pirítsd túl sokáig.

    4

    A hússal együtt a zöldségeket is tedd a serpenyőbe, és pirítsd őket pár percig.

    A zöldségek gyors pirítása után egy kis borral vagy alaplével nyújthatod a pörköltet.

    5

    Öntsd a borral és a zöldség alaplével le a serpenyő tartalmát. Fedő alatt süsd a húst 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

    A hús lassú sütése segíti, hogy a fűszerek és a zöldségek ízei teljesen összeérjenek.

    6

    Tálald a sült marhahúst a zöldségekkel együtt, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad a tálalásnak, és kiválóan illik a marhahús gazdag ízéhez.