Hornado Ecuatoriano, egészben sült sertéshús és llapingacho, autentikus egyenlítői étel

Hornado Ecuatoriano (egészben sült sertés, llapingachóval)

A Hornado Ecuatoriano egy hagyományos ecuadori étel, amely a legfinomabb sertéshúsokat felhasználva készül. Az egészben sült sertéshús ropogós, ínycsiklandó külseje és szaftos belseje tökéletes kombináció a körettel, a llapingachóval, ami egy burgonyás, ropogós falat. Az étel eredetileg a helyi ünnepek és családi összejövetelek központi fogása, és a gazdag fűszerek, mint a koriander és a kumint használva minden falat egy igazi ízélmény.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 kg Sertéshús (egészben)
2 db Vöröshagyma
6 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
1 tk. Kumint (kömény)
2 ek. Olaj
1 db Narancs
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csomag Sertéshús fűszerei
1 tk. Garam masala
500 g Llapingacho (burgonyás étel)
2 ek. Sertészsír

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst alaposan mosd meg, majd készíts egy pácot a vöröshagymából, fokhagymából, korianderből, kumintból, narancsból és lime-ból. A pácot jól dolgozd össze, majd alaposan masszírozd bele a húst. Hagyjuk a húst pihenni legalább 2 órán át, de még jobb, ha egész éjszakára a hűtőben pihen.

    A pác segít a hús ízének mélyítésében, így érdemes minél tovább pihentetni, hogy a fűszerek jobban átjárják a húsrostokat.

    2

    Miután a hús megpihent, helyezd egy sütőtálba, és öntsd rá a maradék pácot. Tedd a sütőt 180°C-ra, és süsd a húst 2-3 órán keresztül, vagy amíg a hús puha és ropogós lesz kívülről.

    A hús sütése közben időnként locsold meg a saját szaftjával, hogy megőrizze szaftosságát és ne száradjon ki.

    3

    A llapingachót készítsd el: A burgonyát főzd meg, majd hámozd meg, és törd össze. Add hozzá a sült hús zsírt, és formázz belőle kis pogácsákat.

    A llapingacho egy egyszerű, de nagyon ízletes étel. A burgonya összetörése után figyelj arra, hogy ne legyen túl ragacsos, hogy könnyen formálható legyen.

    4

    A burgonyás pogácsákat egy serpenyőben olajon aranybarnára süsd mindkét oldalukat.

    A llapingacho legyen kívül ropogós, de belül lágy és krémes. Ha túl hamar megpirulnak, csökkentsd a lángot.

    5

    Miután a sertéshús és a llapingacho is elkészült, tálald őket együtt, és ízesítsd friss korianderrel és lime-mal.

    A lime friss, savanykás íze tökéletesen illik a gazdag sertéshús és a krémes llapingacho mellé. Friss korianderrel díszítve igazán autentikus.