Humita al plato, friss kukoricából készült étel túróval és korianderrel díszítve

Humita al plato (tányéron tálalva)

A Humita al Plato egy tradicionális latin-amerikai étel, amely az Andok régiójából származik. Az étel alapja a kukorica, melyet különféle módon készítenek el. A Humita al Plato a kukoricát túróval és tejföllel keverve, krémes állagú étellé válik, amelyet korianderrel és egyéb friss fűszerekkel tálalnak. Az étel egy igazi ínycsiklandó élmény, amely tökéletes választás családi vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss kukorica
50 g Liszt
100 g Túró
2 ek. Tejföl
1 db Sült hagyma
1 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, és turmixold pépes állagúra egy turmixgépben.

    A kukoricát frissen használd, hogy megőrizze a természetes édes ízét. Ha nem friss kukoricát használsz, konzerv kukoricát is használhatsz.

    2

    A sült hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A sült hagyma extra ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki a friss hagymát sem.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a hagymát 2-3 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz.

    4

    A kukoricapépet tedd a serpenyőbe, és add hozzá a lisztet, tejfölt, túrót, és a kókusztejet.

    A túró és tejföl krémessé teszi a humitát, miközben gazdag ízt ad neki.

    5

    Sóval és borssal ízesítsd, majd hagyd főni 5-7 percig, amíg a keverék összeér.

    A só és bors mennyiségét mindig ízlés szerint állíthatod, hogy megfelelő legyen az ízharmónia.

    6

    Amikor a keverék besűrűsödik, tálald egy tányéron, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad, és szép színt csempész a tányérra.