Egy tálban keverd össze a darált húst a zsemlemorzsával, a reszelt parmezánnal, a felvert tojással, az összezúzott fokhagymával, sóval és borssal.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz áztatott, kinyomkodott kenyeret is. Fontos, hogy alaposan összekeverd a hozzávalókat, hogy a húsgombócok ne essenek szét sütés közben.
Formázz a masszából kis gombócokat (kb. diónyi méretűeket).
Nedves kézzel könnyebb formázni a gombócokat, és nem ragad annyira a hús.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd a húsgombócokat 6-8 percig, amíg minden oldaluk aranybarna lesz. Ezután tedd félre őket.
Ne tedd túl sok gombócot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűtik az olajat, és nem pirulnak szépen. Inkább süsd őket több részletben.
A serpenyőben párold meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd rá a passzírozott paradicsomot.
Ha nincs passzírozott paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot vagy friss paradicsomot is, de ebben az esetben hosszabb ideig kell főznöd a szószt.
Adj hozzá bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót és borsot. Keverd össze, és főzd 10 percig alacsony lángon.
A cukor segít ellensúlyozni a paradicsom savasságát. Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.
Tedd vissza a húsgombócokat a paradicsomszószba, és főzd további 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A húsgombócoknak teljesen el kell merülniük a szószban, hogy átvegyék az ízeket. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Közben főzd meg a spagetti tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
A tésztát ne főzd túl, legyen al dente! A főzővízből tegyél félre egy keveset, hogy ha a szósz túl sűrű lenne, tudj rajta hígítani.
Tálald a húsgombócokat a paradicsomos szósszal és a főtt spagetti tésztával. Szórd meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.
A tésztát és a szószt tálalás előtt keverd össze, hogy minden falat ízletes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.