Iskender kebab sült paprikával joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Iskender kebab sült paprikával

Az Iskender kebab a török konyha egyik legismertebb étke, amelyet először a Bursa városában alkottak meg. Az étel különlegessége, hogy a hús, joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalják, hogy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosítson. A sült paprika hozzáadása pedig egy új dimenziót ad a kebab ízvilágához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (vagy marhahús)
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj
2 db Piros kaliforniai paprika
200 ml Húslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A hús pácolása fontos, hogy minél ízesebb legyen. Ha van rá időd, hagyd pácolódni egy éjszakán át.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pirított pita adja a kebab alapját, tehát ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, de ne is legyenek túl puhák.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. A joghurtot tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurtos öntet a kebab egyik kulcsfontosságú eleme. Friss fokhagymát használj, hogy intenzívebb ízt kapj.

    4

    A pácban lévő húst egy serpenyőben vagy grillsütőn közepes lángon süsd meg, amíg szép pirosra nem sül. Mivel vékony szeletekben van, gyorsan megsül, tehát figyelj rá, hogy ne száradjon ki.

    Ha nincs grill, a serpenyő is tökéletes, de egy grillsütővel való sütés még jobban kiemeli a hús ízét.

    5

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és öntsd rá a megsült húsra, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj nemcsak ízletesebbé teszi a húst, hanem extra gazdagságot ad a kebabnak.

    6

    A kaliforniai paprikákat vágd fel félbe, távolítsd el a magokat, majd süsd meg őket egy serpenyőben vagy sütőben, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A sült paprika édes, füstös ízt ad az ételnek, így érdemes megfelelően megpirítani, hogy még ízletesebb legyen.

    7

    A pirított pita kenyerekre tálald a sült húst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt, majd locsold meg a forró vajjal.

    Ne sajnáld a joghurtot és a vajat, mert ezek az összetevők adnak igazán gazdag ízt az ételnek.

    8

    Tálald a klasszikus Iskender kebabot sült paprikával és citromkarikákkal.

    A citromlé felfrissíti az ízeket, és még jobban kiemeli a fűszereket.