Jalapeño pancake sajttal és jalapeño paprikával tálalva

Jalapeño pancake

A Jalapeño pancake egy pikáns, mexikói ihletésű palacsinta, amely a klasszikus palacsinta és a fűszeres, sajtos ízek tökéletes ötvözete. A jalapeño paprika enyhén csípős ízt ad a tésztának, míg a cheddar sajt krémes textúrát és gazdag ízt kölcsönöz. Ez a palacsinta kiváló választás reggelire, brunchra vagy akár snackként is. Egyedülálló ízvilágával minden csípős ízek kedvelőjének ajánlott, különösen tejföllel vagy extra reszelt sajttal tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Cukor
30 g Olvasztott vaj
1 db Jalapeño paprika (apróra vágva)
50 g Reszelt cheddar sajt
20 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A vajat ne forrón add a tojáshoz, mert megfőzheti azt. Hagyd kicsit hűlni.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a palacsinta. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek.

    4

    Add hozzá az apróra vágott jalapeñót és a reszelt cheddar sajtot, majd keverd el egyenletesen.

    A jalapeño magjait távolítsd el, ha nem szereted a túl csípős ízt. Más sajtot is használhatsz, például Monterey Jack-et.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.

    6

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg buborékok jelennek meg a felszínén.

    Ha túl gyorsan barnul a palacsinta alja, vedd lejjebb a lángot.

    7

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg aranybarnára sül.

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, hogy ne essen szét.

    8

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.

    Ha a tészta sűrűsödik, adj hozzá egy kevés tejet.

    9

    Tálald frissen, akár tejföllel vagy extra sajttal megszórva.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is. Avokádóval is nagyon finom.