A jázmin rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, hogy a rizs pergősebb legyen.
A rizst addig mosd, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. Ez általában 4-5 öblítést jelent.
Egy közepes méretű lábosban forralj fel 600 ml vizet, majd adj hozzá egy teáskanál sót és egy kevés olívaolajat.
Az olívaolaj segít megakadályozni, hogy a rizsszemek összeragadjanak.
Szűrd le az átmosott rizst, majd óvatosan add a forrásban lévő vízhez. Keverd meg egyszer, majd csökkentsd a hőt alacsony fokozatra.
A rizst óvatosan add a vízhez, hogy ne fröccsenjen ki. Csak egyszer keverd meg, mert a túl sok keverés hatására a rizs ragacsos lesz.
Fedd le a lábost, és főzd a rizst alacsony lángon 12-15 percig, amíg az összes víz felszívódik.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd a rizst, mert különben leéghet. Ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert azzal gőzt engedsz ki, és a rizs nem fog egyenletesen megfőni.
Amikor a rizs elkészült, kapcsold le a hőt, és hagyd pihenni fedő alatt további 10 percig, hogy a szemek teljesen megpuhuljanak.
A pihentetés nagyon fontos, mert ez alatt a rizs teljesen megpuhul és a felesleges nedvesség felszívódik.
Tálalás előtt egy villa segítségével óvatosan lazítsd fel a rizst, hogy pergősebb legyen.
A villával óvatosan lazítsd fel a rizst, hogy ne törd össze a szemeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.