A batåtåt alaposan mosd meg, majd håmozd meg, és vågd kisebb darabokra.
Ha nem szeretnĂ©d teljesen meghĂĄmozni, a hĂ©jĂĄt is meg lehet hagyni, mivel a batĂĄta hĂ©ja is ehetĆ Ă©s tĂĄpanyagdĂșs.
Tedd a batĂĄtĂĄt egy lĂĄbasba, Ă©s öntsd fel annyi vĂzzel, hogy ellepje. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt, Ă©s forrald fel.
A batĂĄta gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vĂĄgod.
FĆzd a batĂĄtĂĄt 15-20 percig, amĂg teljesen megpuhul. EllenĆrizd, hogy villĂĄval könnyedĂ©n ĂĄtszĂșrhatĂł-e.
A batĂĄta fĆzĂ©sĂ©t folyamatosan ellenĆrizd, hogy ne fĆzd tĂșl, mert akkor szĂ©tmĂĄllhat.
Miközben a batĂĄta fĆ, reszeld le a fokhagymĂĄt, Ă©s keverd össze a joghurttal, majd ĂzesĂtsd fekete borssal Ă©s egy kevĂ©s sĂłval.
A fokhagymĂĄt reszelve adj hozzĂĄ, hogy intenzĂvebb Ăzt kapj, mint ha aprĂłra vĂĄgnĂĄd.
MiutĂĄn a batĂĄta megfĆtt, szƱrd le, Ă©s tedd egy tĂĄlba. Ăntsd rĂĄ a joghurtos keverĂ©ket, majd Ăłvatosan keverd össze.
A joghurtot akkor add hozzĂĄ, amikor a batĂĄta mĂĄr nem forrĂł, hogy a joghurt ne vĂĄljon folyĂłssĂĄ.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel, Ă©s egy kevĂ©s olĂvaolajjal locsold meg.
A petrezselyem frissessĂ©ge emeli az Ă©tel ĂzĂ©t, az olĂvaolaj pedig egy kis gazdagabb Ăzt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.