A batátát alaposan mosd meg, majd hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.
Ha nem szeretnéd teljesen meghámozni, a héját is meg lehet hagyni, mivel a batáta héja is ehető és tápanyagdús.
Tedd a batátát egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adj hozzá egy csipet sót, és forrald fel.
A batáta gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vágod.
Főzd a batátát 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul. Ellenőrizd, hogy villával könnyedén átszúrható-e.
A batáta főzését folyamatosan ellenőrizd, hogy ne főzd túl, mert akkor szétmállhat.
Miközben a batáta fő, reszeld le a fokhagymát, és keverd össze a joghurttal, majd ízesítsd fekete borssal és egy kevés sóval.
A fokhagymát reszelve adj hozzá, hogy intenzívebb ízt kapj, mint ha apróra vágnád.
Miután a batáta megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Öntsd rá a joghurtos keveréket, majd óvatosan keverd össze.
A joghurtot akkor add hozzá, amikor a batáta már nem forró, hogy a joghurt ne váljon folyóssá.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és egy kevés olívaolajjal locsold meg.
A petrezselyem frissessége emeli az étel ízét, az olívaolaj pedig egy kis gazdagabb ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.