Főtt batáta joghurttal friss petrezselyemmel és fokhagymás joghurttal tálalva

Főtt batáta joghurttal

A batáta, más néven édesburgonya, már évezredek óta jelen van a világ különböző konyháiban. Ezt az ételt a könnyed, de ízletes joghurtos öntettel gazdagított főtt batáta készíti különlegessé. A joghurtos batáta nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, és remek választás lehet egy könnyű vacsorához vagy köretként. Az étel egyszerűsége és friss fűszerei tökéletes összhangot alkotnak a batáta természetes édességével, amely a fokhagymás joghurttal és friss petrezselyemmel válik igazán különlegessé. Ha szereted a könnyen elkészíthető, mégis tápláló ételeket, ez a recept biztosan elnyeri a tetszésedet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Batáta
200 g Natúr joghurt
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátát alaposan mosd meg, majd hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.

    Ha nem szeretnéd teljesen meghámozni, a héját is meg lehet hagyni, mivel a batáta héja is ehető és tápanyagdús.

    2

    Tedd a batátát egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adj hozzá egy csipet sót, és forrald fel.

    A batáta gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vágod.

    3

    Főzd a batátát 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul. Ellenőrizd, hogy villával könnyedén átszúrható-e.

    A batáta főzését folyamatosan ellenőrizd, hogy ne főzd túl, mert akkor szétmállhat.

    4

    Miközben a batáta fő, reszeld le a fokhagymát, és keverd össze a joghurttal, majd ízesítsd fekete borssal és egy kevés sóval.

    A fokhagymát reszelve adj hozzá, hogy intenzívebb ízt kapj, mint ha apróra vágnád.

    5

    Miután a batáta megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Öntsd rá a joghurtos keveréket, majd óvatosan keverd össze.

    A joghurtot akkor add hozzá, amikor a batáta már nem forró, hogy a joghurt ne váljon folyóssá.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és egy kevés olívaolajjal locsold meg.

    A petrezselyem frissessége emeli az étel ízét, az olívaolaj pedig egy kis gazdagabb ízt ad.