FƑtt batĂĄta joghurttal friss petrezselyemmel Ă©s fokhagymĂĄs joghurttal tĂĄlalva

FƑtt batáta joghurttal

A batĂĄta, mĂĄs nĂ©ven Ă©desburgonya, mĂĄr Ă©vezredek Ăłta jelen van a vilĂĄg kĂŒlönbözƑ konyhĂĄiban. Ezt az Ă©telt a könnyed, de Ă­zletes joghurtos öntettel gazdagĂ­tott fƑtt batĂĄta kĂ©szĂ­ti kĂŒlönlegessĂ©. A joghurtos batĂĄta nemcsak finom, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is, Ă©s remek vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyƱ vacsorĂĄhoz vagy köretkĂ©nt. Az Ă©tel egyszerƱsĂ©ge Ă©s friss fƱszerei tökĂ©letes összhangot alkotnak a batĂĄta termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©vel, amely a fokhagymĂĄs joghurttal Ă©s friss petrezselyemmel vĂĄlik igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. Ha szereted a könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł Ă©teleket, ez a recept biztosan elnyeri a tetszĂ©sedet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Batáta
⭕ 200 g NatĂșr joghurt
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ág Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A batåtåt alaposan mosd meg, majd håmozd meg, és vågd kisebb darabokra.

    Ha nem szeretnĂ©d teljesen meghĂĄmozni, a hĂ©jĂĄt is meg lehet hagyni, mivel a batĂĄta hĂ©ja is ehetƑ Ă©s tĂĄpanyagdĂșs.

    2

    Tedd a batåtåt egy låbasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adj hozzå egy csipet sót, és forrald fel.

    A batĂĄta gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vĂĄgod.

    3

    FƑzd a batĂĄtĂĄt 15-20 percig, amĂ­g teljesen megpuhul. EllenƑrizd, hogy villĂĄval könnyedĂ©n ĂĄtszĂșrhatĂł-e.

    A batĂĄta fƑzĂ©sĂ©t folyamatosan ellenƑrizd, hogy ne fƑzd tĂșl, mert akkor szĂ©tmĂĄllhat.

    4

    Miközben a batĂĄta fƑ, reszeld le a fokhagymĂĄt, Ă©s keverd össze a joghurttal, majd Ă­zesĂ­tsd fekete borssal Ă©s egy kevĂ©s sĂłval.

    A fokhagymĂĄt reszelve adj hozzĂĄ, hogy intenzĂ­vebb Ă­zt kapj, mint ha aprĂłra vĂĄgnĂĄd.

    5

    MiutĂĄn a batĂĄta megfƑtt, szƱrd le, Ă©s tedd egy tĂĄlba. Öntsd rĂĄ a joghurtos keverĂ©ket, majd Ăłvatosan keverd össze.

    A joghurtot akkor add hozzĂĄ, amikor a batĂĄta mĂĄr nem forrĂł, hogy a joghurt ne vĂĄljon folyĂłssĂĄ.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel, Ă©s egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal locsold meg.

    A petrezselyem frissessége emeli az étel ízét, az olívaolaj pedig egy kis gazdagabb ízt ad.