Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
Fontos, hogy a sütőport alaposan elkeverd a száraz hozzávalókkal, hogy egyenletesen keljen a tészta.
Egy külön tálban keverd össze a tejet, az olvasztott vajat és a felvert tojást.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a tejhez adod, mert megfőzheti a tojást.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd keverd össze, amíg egynemű tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény lepényeket eredményez.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj rá egy kevés vajat vagy olajat.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert a lepények kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. A vajat használva figyelj, hogy ne égjen meg.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, majd süsd kb. 2-3 percig, amíg az alja aranybarna nem lesz.
Akkor fordítsd meg a lepényt, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.
Fordítsd meg, és süsd további 2 percig a másik oldalát is.
Óvatosan fordítsd meg a lepényt, hogy ne szakadjon szét.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, és tálald melegen vajjal, mézzel vagy juharsziruppal.
A kész lepényeket tartsd melegen egy sütőben, amíg az összes elkészül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.