Frissen sült amerikai Johnnycake kukoricás lepény

Johnnycake - Kukoricás lepény

A Johnnycake egy hagyományos amerikai kukoricás lepény, amelynek eredete a gyarmati időkre vezethető vissza. Az őslakos amerikaiak már régóta készítettek hasonló kukoricalisztes kenyereket, és ezt a technikát a telepesek is átvették. Az egyszerű, de tápláló recept gyorsan népszerűvé vált, és az évszázadok során számos régióban eltérő módon készítették. Leggyakrabban reggelire vagy köretként fogyasztják, mézzel, vajjal vagy akár sós ételek mellé tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kukoricaliszt
100 g Búzaliszt
10 g Sütőpor
5 g
30 g Kristálycukor
250 ml Tej
50 g Vaj (olvasztva)
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    Fontos, hogy a sütőport alaposan elkeverd a száraz hozzávalókkal, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    2

    Egy külön tálban keverd össze a tejet, az olvasztott vajat és a felvert tojást.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tejhez adod, mert megfőzheti a tojást.

    3

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd keverd össze, amíg egynemű tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény lepényeket eredményez.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj rá egy kevés vajat vagy olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert a lepények kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. A vajat használva figyelj, hogy ne égjen meg.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, majd süsd kb. 2-3 percig, amíg az alja aranybarna nem lesz.

    Akkor fordítsd meg a lepényt, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.

    6

    Fordítsd meg, és süsd további 2 percig a másik oldalát is.

    Óvatosan fordítsd meg a lepényt, hogy ne szakadjon szét.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, és tálald melegen vajjal, mézzel vagy juharsziruppal.

    A kész lepényeket tartsd melegen egy sütőben, amíg az összes elkészül.