A rizslisztet tedd egy tálba, és fokozatosan add hozzá a forró vizet, majd gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A jujube datolyát hámozd meg, majd pürésítsd. Add hozzá az édes vörös babpasztát és keverd jól össze.
A pürésített jujube gazdag, mély ízt ad a tölteléknek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.
A tésztából formálj kis gombócokat, majd mindegyik közepébe tölts egy kis mennyiségű jujube pürét.
A gombócokat érdemes kisebbekre formázni, hogy könnyebben főzhetők legyenek.
A gombócokat forró vízben főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A gombócok akkor készültek el, amikor már szépen a víz tetején úsznak.
Amikor a gombócok készre főttek, szűrd le őket, és tálald szezámolajjal és cukorral megszórva.
A szezámolaj hozzáadása különleges ízt ad a gombócoknak, míg a cukor kiemeli a pürésített jujube édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.