Jujube pürés Tangyuan, kínai édesség rizsliszt gombócokkal és jujube pürével

Jujube pürés Tangyuan

A Jujube pürés Tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amely rizslisztből készült gombócokban található pürésített jujube. Az étel gazdag édességében és különleges ízében, amelyet a jujube és az édes vörös babpaszta egyedülálló kombinációja ad. A gombócokat forró vízben főzik, és gyakran szezámolajjal és cukorral tálalják, hogy még gazdagabbá váljon az ízélmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Jujube (datolya)
50 g Édes vörös babpaszta
1 ek. Szezámolaj
3 ek. Cukor
300 ml Főtt víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, és fokozatosan add hozzá a forró vizet, majd gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A jujube datolyát hámozd meg, majd pürésítsd. Add hozzá az édes vörös babpasztát és keverd jól össze.

    A pürésített jujube gazdag, mély ízt ad a tölteléknek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    3

    A tésztából formálj kis gombócokat, majd mindegyik közepébe tölts egy kis mennyiségű jujube pürét.

    A gombócokat érdemes kisebbekre formázni, hogy könnyebben főzhetők legyenek.

    4

    A gombócokat forró vízben főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A gombócok akkor készültek el, amikor már szépen a víz tetején úsznak.

    5

    Amikor a gombócok készre főttek, szűrd le őket, és tálald szezámolajjal és cukorral megszórva.

    A szezámolaj hozzáadása különleges ízt ad a gombócoknak, míg a cukor kiemeli a pürésített jujube édességét.