Kabsa vegán változatban, tálalva gazdag zöldségekkel és fűszeres rizses alapú étellel.

Kabsa vegán változatban

A Kabsa egy hagyományos közép-keleti étel, amelyet különféle húsokkal készítenek, de vegán változata is egyre népszerűbb. A rizs gazdag fűszerekkel, zöldségekkel és aromás alapanyagokkal készül, és igazi ínycsiklandó ételt alkot. A vegán verzióban hús helyett zöldségeket használunk, amelyek egyformán gazdag ízt adnak a tálhoz. A Kabsa gyorsan elkészíthető, és a benne lévő fűszerek, mint a kömény és curry, igazán különleges élményt nyújtanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, paprika, zöldborsó)
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
2 ek. Fűszeres curry por
600 ml Zöldségleves alaplé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 g Szárított mazsola
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd félre.

    A basmati rizst mindig érdemes átmosni, hogy a főzés során ne legyen ragacsos.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A zöldségeket, például a sárgarépát és a paprikát, vágd kis kockákra.

    A zöldségeket próbáld hasonló méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A kókuszolaj enyhén édes ízt ad az ételnek, de ha semleges ízű olajat szeretnél, használhatsz sima olívaolajat is.

    4

    Add hozzá a zöldségeket, a köményt és a curry port. Keverd jól össze, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.

    A curry por adja a legintenzívebb ízt, de ha enyhébb ízre vágysz, csökkentheted a mennyiségét.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót, borsot, majd öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd tedd bele a rizst.

    Ha nincs zöldségleves alapleved, vízzel is pótolhatod, de az alaplé gazdagabb ízt ad.

    6

    Fedd le, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és az összes folyadékot felszívja.

    Ne keverd meg túl gyakran a rizst, mert az összetörhet. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl száraznak tűnik.

    7

    Miután a rizs megfőtt, keverd bele a szárított mazsolát és mandulát. Hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A mazsola édes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres, gazdag rizst.

    8

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted friss petrezselyemmel, ami enyhíti a fűszeres ízeket.