Kachori fűszeres hússal, tálalva friss korianderrel

Kachori fűszeres hússal

A Kachori egy híres indiai étel, amelyet gyakran töltelékkel készítenek. Az étel különlegessége, hogy ropogós, fűszeres és gazdag ízvilágú. A fűszeres hússal töltött kachori a hagyományos indiai konyha egyik népszerű street food fogása, amit reggelire, uzsonnára vagy vacsorára is fogyaszthatunk. A kachori édes, fűszeres és sós íze a különböző textúrákkal kombinálva igazi ínycsiklandó étkezést biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lisztes tészta (kész vagy házi)
200 g Darált hús (marha vagy csirke)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
1 csipet Tengeri só
0.5 tk. Bors
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg olívaolajon, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hús pirítása közben ügyelj arra, hogy apróra törd a hús darabjait, hogy egyenletesen átsüljön.

    2

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a fűszereket (garam masala, fűszerpaprika, kömény), sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd további 5 percig.

    Ha szeretnéd pikánsabbra, egy csipetnyi chiliport is adhatsz hozzá.

    3

    Miután a fűszerek jól összeértek a hússal, add hozzá a friss koriandert és keverd össze. Készítsd el a tölteléket, és hagyd egy kicsit kihűlni.

    A koriander frissessége kiválóan kiegészíti a hús fűszeres ízét.

    4

    A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle kisebb köröket. Helyezd a közepébe a hűlt hústölteléket, majd hajtsd össze a tésztát, és formázz kis golyókat.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kevés liszt segít a formázásban.

    5

    Egy serpenyőben vagy fritőzben bő olajban süsd ki a kachorit, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.

    A kachori megfelelő olajhőmérsékletének elérése fontos, ha túl hideg az olaj, a tészta beszívja az olajat.

    6

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé joghurtot vagy zöld chutney-t.

    A joghurt és a zöld chutney friss ízt ad, és remekül ellensúlyozza a kachori gazdag fűszereit.